Молодь Новограда єднається заради миру, добра і позитивних змін

Молодь Новограда єднається заради миру, добра і позитивних змін

Під такими гаслами звягельська молодь відзначила своє свято, що припало цьогоріч на 29 червня. Саме відзначила, а не святкувала, бо коли в державі проливається кров, гине молодь, необхідно об’єднатися заради миру й добра.
Вперше у місті відбувся парад молодих патріотів, що супроводжували учасники байкерського руху, які називають себе «Вільними байкерами Новограда». Молоді та юні новоград-волинці, одягнені у вишиванки, гордо і впевнено крокували центральними вулицями міста. Продовженням параду став флеш-моб «Ми прагнемо змін», під час якого, як символ миру, у небо злетіли голуби, безліч жовто-блакитних кульок та сердець пам’яті.
На центральній сцені народний депутат України Володимир Литвин та заступник міського голови Сергій Колотов привітали та відзначили кращу молодь міста. У номінації «Молодіжна ініціатива» відзначено молодь, яка ініціювала та здійснила патріотичне перетворення Житомирського мосту та в’їзних знаків у місто (активістка цієї справи — Наталія Бондаренко). У номінації «Молодий патріот» нагороджено історика, призера міської та обласної олімпіад з історії України, учня Новоград-Волинського колегіуму — Дениса Гуцула. «Відкриттям року» стала команда любителів «street workout» — Дмитро Чаплінський та Дмитро Микитюк. Переможницею у молодіжній номінації «Талант року» стала Любов Іскрижицька. У номінації «Медіа-молодь» відзначено адміністратора групи «Новоград-online» Григорія Кузьміча. «Наставник молоді» — справедливо номіновано заступника директора Новоград-Волинського вищого професійного училища Світлану Логвиненко. Марину Щавінську нагороджено у номінації «Відкрите серце». За створення робочих місць та підтримку молодих спеціалістів відзначено директора меблевої фабрики «Алекс-гарант» Миколу Андрущенка у номінації «Молоде підприємство».
Заступник міського голови Сергій Колотов з нагоди Дня Конституції та Дня молоді вручив подяки міського голови старшому лейтенанту Новоград-Волинського управління СБУ Дмитру Мостовському, депутату міської ради Роману Сідлецькому, Благодійному фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся», вільним байкерам Новограда-Волинського, директору агенції урочистих подій «PRAZDNIK» Вікторії Кот, хореографу ЗОШ №7 Оксані Здунюк, ведучій багатьох міських заходів Наталії Войтович, викладачу Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу Сніжані Князюк.
Підбадьорив присутніх патріотичний виступ рок-гурту «Темна сила», який виконав Гімн України. А одним із найнесподіваніших та приємних елементів свята стала урочиста реєстрація шлюбу в українському стилі молодої пари Ігоря та Наталі Коркач.
Проведення подібних заходів об’єднує, згуртовує громаду для благодійних вчинків. Одним із прикладів є збір коштів на лікування молодого новоград-волинця, офіцера 30-ї ОМБр, капітана Ярослава Миронова, який внаслідок тяжкого поранення в зоні АТО, у Рубіжному, втратив ногу та потребує дороговартісного протезування. Під час проведення молодіжних заходів лише за півтори години Ярославу було зібрано 4 тисячі 317 гривень на лікування.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради
Фото Іллі СІМЧУКА