У Житомирській області підвищили вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах

У Житомирській області вступило в дію розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації Сидора Кізіна від 2 червня 2014 року «Про розмір тарифу на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху».
Згідно з розпорядженням, опублікованим на офіційному сайті облдержадміністрації, суб’єктам господарювання, незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, дозволено встановити тариф на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському і міжміському сполученні на рівні 0,32 грн. за 1 пасажиро-кілометр.
До розміру тарифу на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському і міжміському внутрішньообласному сполученні, не включаються: податок на додану вартість, сума страхового платежу з обов’язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті, автостанційний збір за обов’язкові послуги, що надаються автостанціями пасажирам.
Розпорядження набирає чинності після державної реєстрації, але не раніше дня офіційного опублікування. Як пояснюють у відділі транспорту і зв’язку департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації, розпорядження було опубліковане в газеті «Житомирщина» тільки 24 червня. Тому проїзд підвищився у кінці місяця.