У районі теж має місце заборгованість перед перевізниками

4 липня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Р.М.Кирилюка відбулася нарада з питань пасажирських перевезень у районі.
Наразі пасажирські автоперевезення в Новоград-Волинському районі здійснюються по 46 маршрутах, з яких 36 — приміські та 10 міжміські. Сьогодні кожен населений пункт району має автобусне сполучення з районним центром. Та жителів окремих сіл не завжди задовольняє і кількість рейсів на тиждень, і час їх відправлення та прибуття, і комфорт в салонах автобусів.
Проблемними питаннями у сфері пасажирських перевезень залишаються питання пільгового перевезення, якості обслуговування та безпеки пасажирів, технічний стан транспортних засобів, який потребує поліпшення та оновлення.
Рішенням сесії було рекомендовано сільським, селищній радам у зв’язку із критичною ситуацією та недостатністю державних коштів для фінансування пільгового перевезення проводити роз’яснювальну роботу з населенням, яке відповідно до чинного законодавства має право на користування пільгою.
За 2014 рік надійшло 9 скарг щодо неякісного надання послуг із пільгового перевезення. Останнім часом до районної державної адміністрації почастішали скарги не тільки від пільговиків, а й від інших пасажирів, жителів району щодо невідповідності проплачених ними коштів за білет на проїзд, до вартості квитка. Наприклад, водій чи кондуктор в автобусі бере за проїзд 3 грн., а видає білет вартістю 1,50 грн.
Ситуація з перевезеннями пільгової категорії населення в районі не проста як для перевізників, так і для осіб, які мають право на безоплатний проїзд. Так, на 2014 рік сума компенсації по Новоград-Волинському району становить 1012 тис. грн., в т.ч. 413,2 тис. грн. складає заборгованість за 2013 рік.
Станом на 01.07.2014 року нараховано компенсаційних виплат на пільовий проїзд автомобільним транспортом 734,7 тис. грн. Згідно з кошторисними призначеннями у 2014 році — 598,8 тис. грн., за 2013 рік — 413,2 тис. грн., профінансовано — 723,3 тис. грн., заборгованість становить 288,7 тис. грн. Під час наради було обговорене питання можливості відшкодування з районного бюджету компенсаційних виплат за пільгові перевезення.
За матеріалами сектору інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА