«Білоруси були здивовані, коли почули правдиві розповіді»

«Білоруси були здивовані, коли почули правдиві розповіді»

\"«БілорусиОфіційна делегація з Новограда-Волинського у складі трьох чоловік на чолі із заступником міського голови Сергієм Колотовим побувала у білоруському місті-побратимі Рогачеві, де 4-5 липня відзначали День міста.
«Зустріли нас дуже привітно, але розмов про політику не уникли. Коли почали розпитувати про ситуацію, що склалася в Україні, були дуже здивовані нашими розповідями. Адже в Білорусі домінують російські телеканали, які подають новини у вигідному їм руслі», — поділився враженнями від перебування в місті-побратимі Сергій Колотов.
За його словами, влада міста Рогачева висловила готовність прийняти біженців із України, якщо в цьому виникне потреба.
Перебування в Білорусі з офіційним візитом вкотре справило приємне враження на українців. Вони відзначили якісні дороги, рівень інфраструктури і благоустрою в сусідній країні. Особливо вразили білоруські села, в окремих із яких, що знаходяться у центрі адміністративно-територіальної одиниці, діють сучасні басейни, готелі, спортивні комплекси. Звягельчани зробили висновки, що за деякими показниками Білорусь знаходиться значно ближче до Європи, аніж Україна. Звісно, за винятком свободи слова.
Олег БРЮХАНОВ