«Лесині джерела» відбудуться без заходів розважального характеру

«Лесині джерела» відбудуться без заходів розважального характеру

Про це повідомили члени оргкомітету свята на прес-конференції, що відбулася цього тижня. Відповідне рішення ухвалили на недавній нараді за участю міського голови. Враховуючи численні зауваження та пропозиції від мешканців міста, з огляду на те, що на Сході України тривають бойові дії, у яких задіяні військовослужбовці місцевого гарнізону, оргкомітет «Лесиних джерел» вирішив відмінити заходи розважального характеру.
На сьогодні вирішено, що не буде урочистої ходи жителів міста та гостей центральними вулицями, «Народної вертівки», козацьких розваг на фортеці, вечірнього концерту та святкового феєрверку. До того ж, під питанням участь у «Лесиних джерелах» іноземних делегацій. «Цього разу ми не святкуємо, а відзначаємо», — ключова теза, що прозвучала під час зустрічі з пресою.
Оргкомітет планує залишити заходи літературно-мистецького спрямування, що традиційно відбуваються у музеях, «Містечко майстрів» та благодійний концерт у Палаці культури (квиток — 30 грн.), всі виручені від якого кошти спрямують на лікування офіцера Ярослава Миронова, котрий зазнав тяжкого поранення в зоні АТО.
Відзначимо також, що всі майстри, котрі представлять на продаж свої вироби, висловили готовність зробити благодійний внесок на лікування Ярослава у сумі вартості однієї проданої речі.
Однак не виключено, що програма свята по мірі його наближення ще зазнаватиме змін. Тож слідкуйте за анонсами у пресі. Нагадаємо, що цьогоріч Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела» проходитиме 25-27 липня.
Олег БРЮХАНОВ