Звягельчани провели в останню путь капітана Герасимчука, котрий 8 липня загинув на Луганщині

Звягельчани провели в останню путь капітана Герасимчука, котрий 8 липня загинув на Луганщині

Вшанувати офіцера медичної роти 30-ї окремої механізованої бригади, 29-річного Герасимчука Дмитра Микола­йовича, який загинув при виконанні військового обов’язку на Луганщині, прийшли сотні новоград-волинців. Прощання з ним відбулося 10 липня у гарнізонному Будинку офіцерів.
Безпосереднім свідком тих трагічних подій 8 липня став репортер телеканалу «Інтер» Роман Бочкала, який разом з українськими військовими потрапив під мінометний обстріл терористів. За словами журналіста, 8 липня точився бій у 10 кілометрах від Луганська, поблизу селища Металіст. Знімальна група «Інтера» перебувала в розташуванні 30-ї бригади українських військ.
«Наша артилерія працювала по позиціях терористів. Вони, очевидно, нас вичислили і відкрили у відповідь мінометний вогонь. Тут раптом пролунала команда «Повітря», що означає — летять міни, і є тільки декілька секунд, щоб сховатися», — розповів Роман Бочкала.
Журналіст, оператор та інші військові встигли сховатися в укритті. Але двоє військових — начмед і десантник — не встигли й загинули внаслідок мінометного обстрілу… Тим начмедом, про якого йдеться в інформаційних повідомленнях, і був звягельчанин Дмитро Герасимчук, ординатор госпітального відділення медичної роти.
Друзі і колеги згадують Дмитра як професіонала своєї справи — цілеспрямованого і наполегливого, сильного і мужнього, водночас веселого і компанійського.
15 червня Дмитру Герасимчуку виповнилося 29 років. У нього залишилися дружина і дворічний син Іван.
Поховали офіцера з усіма почестями на військово-меморіальному кладовищі, що по вулиці Чехова.
Олег БРЮХАНОВ