Затверджено формат заходів у рамках щорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»

Затверджено формат заходів у рамках щорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»

Міським головою Володимиром Загривим затверджено розпорядження міського голови від 14.07.14 р. №157 «Про формат заходів у рамках щорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Зважаючи на вкрай напружену суспільно-політичну ситуацію в країні, російську агресію та ведення бойових дій на Сході України, загибель українських громадян і воїнів-земляків та враховуючи численні побажання громадськості, вирішено відмінити проведення всіх розважальних заходів, запланованих у рамках щорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» 25-27 липня, які носять святково-урочистий характер.
У програмі залишаються наступні заходи: робота містечка майстрів, ярмарка народних умільців України, на якій буде проведено збір коштів на потреби українського війська, поранених воїнів; літературні заходи у Музеї Лесі Українки та Музеї родини Косачів; конкурс художнього слова імені Лесі Українки; всеукраїнський конкурс української народної пісні «Животоки»; благодійний концерт Житомирського дитячого академічного хореографічного ансамблю «Сонечко», на якому буде проводитись збір коштів для протезування пораненого Ярослава Миронова; покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки у м.Новоград-Волинський; свято «Книги» (конкурси, вікторини); фестиваль арт-графіті «Розмалюємо Україну».
1 серпня з нагоди 101-ї річниці від дня смерті Лесі Українки відбудеться покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки у Новограді-Волинському та на її могилі — на Байковому кладовищі м. Київ, а також заходи у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та Музеї родини Косачів; служби у Храмах усіх релігійних конфесій міста і району.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради