Стан злочинності на території Новограда-Волинського та району

Як повідомив Сергій Франчук, виконуючий обов’язки Новоград-Волинського міжрайонного прокурора, радник юстиції, протягом 6 місяців 2014 року Новоград-Волинським МВ УМВС України в Житомирській області зареєстровано 692 кримінальних правопорушень проти 1135 кримінальних правопорушень за аналогічний період минулого року, що менше на 39,1%.
Відсоток розкриття кримінальних правопорушень, облікованих у звітному періоді, за закінченими кримінальними провадженнями становить 47,9% при загальнообласному 47,1%.
Вжитими профілактичними заходами вдалося суттєво вплинути на ріст особливо тяжких та тяжких злочинів. Як наслідок, на території міста та району зменшилась кількість вчинених особливо тяжких злочинів із 23 до 2. Число зареєстрованих тяжких злочинів зменшилась зі 138 до 94.
За перше півріччя цього року скоєно одне умисне вбивство, у той час як за перше півріччя минулого року — 4. Злочини за фактами спричинення тяжких тілесних ушкоджень, згвалтувань у поточному році не реєструвались.
Упродовж першого півріччя 2014 року більш ніж у двічі відбулося зменшення злочинів проти власності, а саме: за поточний період розбої не вчинялися, в минулому скоєно 2 злочини; зменшення грабежів — з 19 до 9, крадіжок — із 228 до 104, шахрайств — із 31 до 16.
Відмічається зниження на території міста Новоград-Волинського та району злочинів проти громадського порядку — з 35 до 19.
Зменшились кількісні показники злочинів, які скоєно у стані алкогольного сп’яніння, — з 42 у до 19. Так само, відмічається зменшення кількісних показників, скоєння злочинів у громадських місцях з 50 до 35.
Попри загальне зниження в області кількості вчинених дітьми правопорушень, зворотна тенденція спостерігається в м. Новоград-Волинський та районі. Кількість вчинених неповнолітніми злочинів зросла удвічі. Так, протягом 6 місяців 2014 року неповнолітніми вчинено 18 кримінальних правопорушень проти 9 за аналогічний період минулого року.