Достигають дині та кавуни

Як я люблю літо! За червонобокими суницями, чорницями, малиною та вишнями починають достигати баштанові. Щоправда, намагаюся витримати паузу й починаю купувати їх уже в серпні, адже більша ймовірність, що достигли вони під сонячними променями. Проте цього недільного дня не змогла втриматися від улюбленого аромату соковитої диньки — 6,50-10 грн./кг, кавуни — 3,50-5 грн./кг, персики, мов з малюнка — 18-20 грн./кг, нектарин — 20-21 грн./кг, інжирний персик — 25 грн./кг, місцеві абрикоси — 100 грн./відро або 8 грн./літр, чорниці — 35-40 грн./літр, малини — 16 грн./літр. Банани — 15 грн./кг, апельсини — 13 грн./кг, лимони — 34 грн./кг, яблука — 8,50-12 грн./кг, боровиця з наших садів — 5 грн./десяток.
Сезон консервації набирає обертів: відро огірків — 60-70 грн., помідори — 4-5,50 грн./кг, капуста — 2,50 грн./кг, перець болгарський — 5-7 грн./кг, цибуля — 5-6 грн./кг, часник — 20 грн./кг, морква — 2,50-3 грн./кг, червоні буряки — 3,50 грн./кг, баклажани — 7,50-8 грн./кг, кабачки — 2 грн./кг, картопля — 2-3,50 грн./кг.
Дорожчає молочна продукція: молоко — 9-10 грн./півторачка, сметана збирана — 12 грн./півлітра, творог — від 10 грн./шматочок. Домашні яйця — 11-12 грн./десяток, фермерські — 8-9,50 грн./десяток.
У м’ясному павільйоні: биток, філейка, шия — 57 грн./кг, підчеревина — 36-38 грн./кг, фарш — 40-42 грн./кг, сало — 20-28 грн./кг, яловичина — 35-60 грн./кг, баранина — 60 грн./кг.
Жива риба — 35-40 грн./кг, заморожена — 9,50-55 грн./кг, солона — 20-47 грн./кг, копчена — 28-85 грн./кг.
У ціні цукор, його роздрібна ціна складає — 10,50 грн./кг та оптова — 480 грн./50 кг. Соняшникова олія — від 12 грн. за пляшку (750 мл), оцет — 4-5 грн./літр, сіль — 3-4 грн./кг.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК