За рівнем середньомісячної зарплати Житомирська область — на 19 місці

Станом на 1 червня 2014 року, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Житомирської області становила 9,9 млн. грн. У порівнянні з початком року сума боргу зросла на 2,1 млн. грн. або на 26,5%. Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації.
У тексті розпорядження також зазначено, що заборгованість із виплати заробітної плати у бюджетних організаціях та установах області відсутня.
Основною причиною зростання упродовж поточного року суми заборгованості і невиконання графіка є виникнення 14 нових підприємств-боржників, із яких 4 підприємства державної власності з загальною сумою боргу 330,4 тис. грн., 1 комунальне підприємство (160 тис. грн.), 9 приватних підприємств (3,4 млн. грн.).
У територіальному розрізі заборгованість із виплати заробітної плати по колу підприємств, які звітують до статистичних органів, має місце у Баранівському, Брусилівському, Коростишівському, Овруцькому, Попільнянському, Романівському, Червоноармійському, Чуднівському, Черняхівському районах, містах Житомирі, Бердичеві, Малині, Коростені, Новограді-Волинському.
«За статистичними даними, середньомісячна заробітна плата найманих працівників в області за січень-квітень 2014 року становила 2542 грн. і зросла у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року на 6,3% (по Україні — на 5,3%). Проте рівень заробітної плати в області залишається на 760 грн. або на 23% нижче, ніж у середньому по державі (3265 грн.). За цим показником у державному рейтингу область займала 19 місце», — йдеться у розпорядженні.
У територіальному розрізі низькою залишається заробітна плата у Брусилівському, Ємільчинському, Ружинському, Баранівському, Червоноармійському, Любарському, Андрушівському районах.
Житомир.info