Новоград-Волинщина готова допомагати переселенцям із Криму та Сходу України

Насамперед, житлом, харчуванням, працевлаштуванням, медичним обслуговуванням, пенсійними та соціальними виплатами, а також влаштуванням дітей у навчальні заклади району.
Станом на 17 липня в Новоград-Волинському районі перебувало дві особи, які виїхали з АР Крим. Також двоє громадян — вимушених переселенців зі східних районів України — звернулись до райдержадміністрації. У сім’ях проживає 4 неповнолітні дитини.
До управління праці та соціального захисту населення звернулась одна сім’я, яка отримує допомогу по догляду за дитиною до 3-річного віку. Дві сім’ї з областей Сходу за призначенням допомоги сім’ям із дітьми не звертались, оскільки отримують допомогу через банківські установи, які їм нараховуються вчасно за місцем реєстрації.
Всі переселенці проживають у родичів та знайомих. Звернень до райдержадміністрації щодо забезпечення житлом не було.
Для оперативного реагування та вирішення проблем соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів антитерористичних операцій, проводиться відповідна робота.
Затверджено склад районного координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції до Новоград-Волинського району та районний План заходів щодо організації роботи стосовно підтримки окремих громадян та сімей з тимчасово окупованих територій.
Для вирішення питань, пов’язаних із тимчасовим перебуванням, слід звертатися до районного координаційного штабу за телефонами: 101, (04141) 5-22-85, 5-23-35. Адреса штабу: м.Новоград-Волинський, вул.Шевченка, 16 (третій поверх Будинку рад, приймальна РДА).
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА