Дітей до Криму можна везти тільки за нотаріальною згодою батьків

Виїзд за межі України громадян України, які не досягли 16- річного віку, відбувається лише за згодою обох батьків та в їх супроводі, або в супроводі осіб, ними уповноважених. Така згода повинна бути оформлена нотаріально, — повідомили «Звягелю» в адміністрації залізничного вокзалу станції Новоград-Волинський-1 з метою попередити пасажирів, котрі планують поїздки до Криму. До того ж, залізничники нагадують, що Держприкордонслужбою України встановлено контрольні пости на станціях Мелітополь і Новоолексіївка.
Крім цього, Держприкордонслужбою України тимчасово обмежено пропуск через державний кордон на в’їзд в Україну наступних категорій осіб:

  • громадян Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років. Їх пропуск здійснюється за рішенням начальника регіонального управління прикордонного загону після проведення контролю лише в екстрених випадках;

  • громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, які зареєстровані на території АРК та м.Севастополь. Їх пропуск здійснюється за рішенням начальника регіонального управління при наявності документів про смерть чи хворобу близьких родичів, квитків на літак, туристичних ваучерів, проїзду разом із сім’єю та дітьми;

  • громадян України жіночої статі віком від 20 до 35 років, які зареєстровані на території АРК і м.Севастополь. Їх пропуск здійснюється за рішенням начальника регіонального управління тільки за результатами проведення фільтраційно-перевірочних заходів.


Власна інформація