Півтори сотні водіїв попалися на гарячому за керування автомобілем у нетверезому стані

За шість місяців поточного року під час нагляду за дорожнім рухом працівниками ДАІ на правопорушників складено 1375 адміністративних протоколів, у тому числі 152 — за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, перевищення встановленої швидкості руху — 227, порушень ПДР пішоходами та велосипедистами — 134. Про це йдеться в офіційному повідомленні про роботу відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території Новоград-Волинського району та автотехнічної інспекції міста Новограда-Волинського у першому півріччі 2014 року.
Незважаючи на вжиті заходи, на автошляхах району та міста за шість місяців 2014 року відбулося зростання аварійності. Поширеними видами автопригод із постраждалими залишаються наїзд на пішоходів, перевищення встановленої швидкості руху, зіткнення та наїзд на перешкоду.
Не залишається поза увагою відділення ДАІ і робота щодо контролю за діяльністю дорожніх та комунальних організацій з утримання вулично-дорожньої мережі в безпечному для руху транспортних засобів стані. У звітному періоді на усунення виявлених недоліків посадовим особам дорожньо-комунальних організацій, власникам залізничних переїздів видано 19 приписів. Всього складено 27 адміністративних протоколів. За виявлені порушення в утриманні вулично-шляхової мережі до адміністративної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб.
З початку року працівниками Державтоінспекції проведено 167 перевірок пасажироперевізників, при цьому оглянуто 689 автобусів та виявлено 95, що експлуатувалися з різними технічними несправностями. За наявні недоліки до адміністративної відповідальності притягнуто 30 посадових осіб.