Новий голова Житомирської ОДА С.О.Машковський: «Перше і головне завдання — подолання корупції»

Новий голова Житомирської ОДА С.О.Машковський: «Перше і головне завдання — подолання корупції»

22 липня на сайті Президента України були опубліковані укази про звільнення Сидора Кізіна з посади голови Житомирської облдержадміністрації і призначення на цю посаду Сергія Машковського.
Перед своїм призначенням він особисто довів основні моменти своєї біографії на зустрічі з громадськими активістами: «Мене звати Машковський Сергій Олександрович. Народився 29 квітня 1980 року у місті Любомирі Волинської області. У 2004 році закінчив Київський лінгвістичний національний університет за спеціальністю «Англійська мова та література». З 2000 по 2006 роки проживав та працював у місті Лондоні. Удосконалював свої мовні навички англійської мови і закінчив університетський курс з управління бізнесом. У 2006 році повернувся в Україну і з 2006 року проживаю у місті Житомирі постійно. У цьому році одружився тут, є сім’я, і надалі планую проживати і пов’язувати своє життя з Житомиром і Житомирською областю. Зараз працюю директором ТОВ «Полісся Моторс Груп», також за сумісництвом ще є директором компанії «Форвард Класік» — це є дилерські центри, які займаються продажем та обслуговуванням автомобілів, також є структурним підрозділом великого холдингу, в якому автомобільна група займає декілька дилерських центрів. Я повністю координую і керую їх діяльністю. Туди входять «Форд», «Рено», «Хонда» і «Хюндай». З 2010 року — депутат Житомирської міської ради, був обраний за списком від «Рідного міста». Є членом бюджетної комісії міської ради».
Під час свого першого виступу на посаді губернатора, 23 липня, Сергій Машковський назвав своїми головними завданнями подолання корупції і прозорі призначення.
«Перше і головне завдання — подолання корупції. Ми повинні об’єднатися як громада. Тільки тоді ми зможемо подолати корупцію. Всі мешканці області зможуть дзвонити і повідомляти про такі факти, обіцяю, що реагування буде миттєве і жорстке. Друге — прозоре призначення на посади і публічне обговорення кандидатів. Закликаю всіх активістів долучитися до цього», — сказав Машковский.
Після представлення губернатора відбулася прес-конференція для ЗМІ, під час якої Машковський запевнив, що за крісло не тримається і не сприймає своє призначення, як нагороду.
«Я себе сприймаю як менеджер, управлінець, найнятий територіальною громадою і Президентом України», —підкреслив Сергій Машковський.