Володимир Литвин: «Ефективна армія постає через випробування війною»

Володимир Литвин: «Ефективна армія постає через випробування війною»

Можна скільки завгодно говорити про проблеми воєнної організації країни. І всі оцінки будуть правильними. Проте, мабуть, очевидним є й те, що ефективна армія постає насамперед через випробування війною.
У цьому переконався під час перебування серед військовослужбовців 30-ї механізованої бригади та інших частин 8-го армійського корпусу, які захищають і відвойовують наші території. Якраз сьогодні народжується справжня армія, постають її вірні захисники — чоловіки й жінки. З’являється конче необхідна єдність армії і народу. Дивлячись на дитячі малюнки з побажаннями миру і повернення живими їх батьків, які військові з любов’ю демонструють і зберігають, мимоволі приходиш до висновку: навіть діти, як і вся країна, через такі випробування одразу стали дорослішими.
Об’єднує країну прагнення людей допомогти армії. Хто чим може. Зі свого боку передав для потреб 30-ї бригади та інших частин корпусу 50 бронежилетів, розвантажувальних жилетів, три біноклі нічного бачення та оптику, камуфляж, берці, аптечки, інший одяг, білизну, спальні мішки, вручив 24 годинники.
Принагідно зазначу: за останній період Комітетом розглянуто і Верховною Радою прийнято 21 закон і постанова, що стосуються сектору безпеки і оборони, низку законопроектів внесено на розгляд Верховної Ради.
Цією інформацією надаю відповідь усім небайдужим людям, які звертаються з проханнями та пропозиціями щодо допомоги нашим військовим, насамперед тим, які мали постійну дислокацію в Житомирській області.
Побував також під Луганськом у частині військовослужбовців, які задіяні в АТО. Передав їм 70 бронежилетів «4+», 50 розвантажувальних жилетів, 70 комплектів форми, два біноклі нічного бачення і дизель-генератор. Вручив 12 годинників.
Днями довіз ще 10 бронежилетів і 20 розвантажувальних жилетів. Зараз займаюсь тепловізорами. Окрім того, Фонд «Майбутнє Полісся» придбав і доставив на блок-пости ще два дизель-генератори.