Виготовляв наркотики для власного вжитку

У незаконному виготовленні та зберіганні наркотиків працівники сектору боротьби із незаконним обігом наркотиків Новоград-Волинського міськвідділу міліції викрили 30-річного жителя райцентру. У ході огляду помешкання, на кухні підозрюваного, вони виявили наркотичну речовину — три полімерні пляшки з рідиною коричневого кольору, що є екстрактом ацетильованого опію, та медичний шприц, наповнений білою речовиною.
За словами чоловіка, наркотик він приготував самостійно, без мети подальшого збуту, оскільки вже досить тривалий час «сидить на голці».
До речі, раніше підозрюваний уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.
— Наразі слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, — коментує Олег Журавель, т.в.о. начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції із взаємодії із громадськістю та ЗМІ