У центральній частині міста увічнили «Ріг достатку» — візитівку міста і Новоград-Волинського хлібозаводу

У центральній частині міста увічнили «Ріг достатку» — візитівку міста і Новоград-Волинського хлібозаводу

Одним із новітніх символів Новограда-Волинського по праву вважається «Ріг достатку» — хлібобулочний виріб місцевого хлібозаводу. Фахівці хлібопекарської справи стверджують, що в ньому гармонійно поєднуються спеціально розроблена рецептура і естетичне оформлення. «Ріг достатку» новоград-волинці презентують делегаціям гостей, беруть його із собою як візитівку міста, коли вирушають із діловими поїздками в інші міста і країни, дарують молодятам на весілля.
Саме тому, за ініціативи директора ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Сергія Портянка, у центральній частині Новограда-Волинського встановлено металеву скульптуру «Ріг достатку». Урочисте відкриття за участю перших осіб міської і районної влади відбулося минулої п’ятниці — в ході відзначення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела».
Скульптура вартістю 30 тисяч гривень виготовлена за кошти хлібозаводу. Виконавцем робіт став майстер ковальської справи Юрій Захарчук (працівник ПП В.Бараннікова). До встановлення і монтажу доклали зусиль приватні підприємці В.Герус і А.Дідус.
Як повідомляють у відділі інформації та зв’язків із громадськістю міської ради, вага скульптурної композиції перевищує 200 кг.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Іллі СІМЧУКА