Нарешті пішохідний міст з’єднав «Смолку» та «Лубчицю»

Нарешті пішохідний міст з’єднав «Смолку» та «Лубчицю»

26 липня, о 15 годині, відбулася подія, на яку з нетерпінням чекали два густонаселені мікрорайони міста. Відбулося урочисте відкриття мостового пішохідного переходу через річку Случ, який віднині з’єднує береги «Смолки» та «Лубчиці». Тепер зникла проблема долання великої відстані, щоб побачити рідних, добратися до місця роботи, сходити у костел, попити води з чистої кринички, яка є в одному з районів.
На урочистому відкритті були присутні народні депутати України В.М.Литвин та Ю.А.Благодир, міський голова В.І.Загривий та інші представники міської та районної влади, а також ті, хто доклав власні зусилля, щоб збудувати міст.
З вітальним словом до присутніх звернувся В.І.Загривий: «Шановні друзі, мешканці обох районів, сьогодні, нарешті, відбувається те, чого ми чекали півтора року. Сила силенна людських трудів вкладена сюди. Ми ще плануємо зробити тут доріжки, освітлення. Сьогодні 10 тисяч мешканців з однієї сторони і до 7 тисяч з іншої позбулися великої проблеми — відстані, яка на сьогодні вирішена. Користуйтеся на здоров’я! Головне — глядіти, охороняти, наглядати за цим об’єктом. Тому працюйте зі своїми дітьми і тими, хто сюди приходить».
Після чого міський голова вручив подяки тим, хто безпосередньо брав участь у проектуванні та будівництві цього об’єкта, а саме: Жабровцю М.П. — головному інженеру колективного підприємства «Житомирводпроект»; Хильку І.М. — директору ТОВ «Приватний дім»; Костюку М.М. — працівнику ТОВ «Приватний дім»; Солов’ю М.І. — інженеру технагляду міста Новограда-Волинського; Богданчуку О.В. — начальнику управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради.
Привітав присутніх і В.М.Литвин: «Шановні новоград-волинці, добрі люди. Сьогодні такий день — свято «Лесині джерела». В умовах війни воно відбувається в дещо звуженій формі. Я постійно цікавився тим, як відбувається будівництво моста. Я вам дякую, що ми разом зробили цю роботу. Дякую і вітаю!».
Право перерізати стрічку, яка засвідчила про відкриття нового об’єкта, надали В.М.Литвину, Ю.А.Благодиру та В.І.Загривому. Після чого отець Олег освятив міст і зазначив: «Потрібно будувати мости, а не спалювати. Міст робить людей ближчими одне до одного!».
Жителі сполучених районів раділи відкриттю моста і не приховували своєї вдячності. Ольга Левківна, тамтешня мешканка: «Це такий вимолений міст, така благодать. Тепер люди без перешкод можуть ходити одне до одного, адже у нас багато рідні з обох сторін, всі можуть ходити і в костел, і до кринички. Дякуємо нашому керівництву».
О.М.Вікторовська: «Хочемо подякувати від імені усіх жителів В.М.Литвину та усім причетним до будівництва. Це дуже довгожданий міст, адже з’єднати два мікрорайони — це велика робота. Хотілося б, щоб влада дозволила нам штрафувати тих, хто нищить міст, а отримані кошти використовувалися б на його утримування. Тепер головне, щоб усі гляділи його. Ми ж будемо старатися благоустроювати міст: саджати квіти, робити лавки, щоб було, як у Європі».
Мешканці мікрорайонів отримали те, на що так довго чекали, позбулися великої проблеми. Тепер залишається навчитися його оберігати та не нищити.
Людмила ПЕТРУК
Фото Іллі СІМЧУКА