Мешканці міста проти…

«Ми, мешканці вул.Чернишевського, а також вул.Мамайчука, просимо газету «Звягель» звернути увагу на те, що ми — проти зрізання дерев на алеї парку по вул.Мамайчука. Це — окраса міста, яка сьогодні руйнується. Ми неодноразово зверталися з цим проханням до мера міста і його заступника, але все марно. Вже одне дерево зрізали. Мешканці Новограда-Волинського — проти цього! Тут декілька підписів, але може бути набагато більше».
Л.В.НЮКАЛО, В.А.КОВАЛЕНКО, Л.П.УШАКОВА, В.І.ХАЗАРЬЯН (всього 10 підписів)

Від редакції. З цим листом ми звернулися до М.Г.Усенка, першого заступника міського голови. Ось яку відповідь ми від нього отримали.
«Дерево породи липа, яке було зрізане по вулиці Івана Мамайчука, знаходилося на приватній ділянці. Відповідно до пункту 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.06. №1045 «Про затвердження Порядку видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності та на присадибній ділянці», зрізання здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.
Додатково повідомляємо, що дерева, які знаходяться на вищезазначеній земельній ділянці, досягли вікової межі та знаходяться в аварійному стані. З метою благоустрою та покращання естетичного вигляду вулиці, власником земельної ділянки було прийнято рішення про знесення аварійних дерев, на місці яких будуть висаджені нові».
Підготував Микола МАРУСЯК