Поспішили відзвітувати або Чому в Орепах сім’ї мобілізованих військовозобов’язаних ще не отримали матеріальну допомогу

У минулому номері газета «Звягель» надрукувала повідомлення, яке сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА розмістив на офіційній Інтернет-сторінці РДА. Йшлося про те, що сільські ради розпочали виплату допомоги сім’ям мобілізованих військовозобов’язаних. Зокрема, станом на 17 липня матеріальну допомогу з сільського бюджету (по 1000 грн. на сім’ю) отримали сім’ї військовозобов’язаних із 14 сільських рад.
Втім, уже в понеділок, 28 липня, з’ясувалося, що не всі сільські ради матеріальну допомогу надали. Так, жінка із села Орепи, родичка призваного по мобілізації, звернулася до газети з питанням, звідки у нас така інформація, оскільки її сім’я такої допомоги не отримала.
У райдержадміністрації, куди ми звернулися за поясненнями, відповіли, що, готуючи повідомлення, спиралися на дані районного відділу соціального забезпечення, а той, у свою чергу, — на дані, подані сільрадами.
«Звягелю» вдалося поспілкуватися телефоном із працівником Орепівської сільради. Там пояснили, що заплановане на минулий тиждень засідання сесії, на якому повинні були підтримати рішення про надання матеріальної допомоги, через об’єктивні причини перенесли на пізніший термін. За їхніми словами, чимало депутатів сільради наразі задіяні на жнивах. Але сесія все ж має відбутися цими днями, і згадане питання обов’язково буде включено до порядку денного. Нас запевнили, що матеріальну допомогу сім’ям мобілізованих, про яку вже відзвітували, таки нададуть.
Олег БРЮХАНОВ