Хроніка 32/2014

БІЛОРУС СТАВ ВИНУВАТЦЕМ ДТП
1 серпня, близько 14 год., мешканець Республіки Білорусь, керуючи автомобілем марки «Сітроєн С-5» по вул.Коростенській, не дав дорогу автомобілю «ВАЗ-21121» і зіткнувся з ним. Внаслідок зіткнення водій та два пасажира «ВАЗ-21121» отримали тілесні ушкодження і були доставлені до Новоград-Волинської лікарні.
ПОГРАБУВАЛИ «ТРОЮ»
3 серпня, близько 4 години ранку, невідома особа, пошкодивши замок вхідних дверей магазину «Троя», який розташований по вулиці Шевченка, проникла всередину приміщення і викрала гроші в сумі 2000 гривень та цигарки на суму 2000 гривень.
НІЧОГЕНЬКО «ПОТЯГЛИ» МЕТАЛУ
4 серпня до міліціянтів звернулася мешканка Києва і повідомила, що в період часу 2013-2014 р.р. з нежитлової виробничої будівлі, розташованої на території ПАТ «Новоград-Волинське ремонтно-транспортне підприємство», що по вулиці Чехова хтось викрадав списані металеві конструкції (металобрухт) — на суму 10000 гривень.
ОБЕЗТОЧИЛИ АВТО
У ніч на 3 серпня невстановлена особа шляхом віджиму капота автомобіля «ВАЗ-2101», який знаходився біля під’їзду одного із будинків по вулиці Шевченка, викрала акумуляторну батарею вартістю 400 гривень.
КРАДІЖКА МОБІЛОК З АВТО
4 серпня до чергової частини міліції звернулася мешканка с. Велика Горбаша і повідомила про те, що, перебуваючи на березі річки Случ, в районі «провалки» м.Новоград-Волинський, з її автомобіля хтось викрав два мобільні телефони «Нокіа», «Соні Еріксон», гроші в сумі 300 гривень та шорти.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами, наданими Новоград-Волинським відділом міліції

НАЧАЛЬНИК ІЗОЛЯТОРА ЗБИВ ЛЮДЕЙ
Слідчим відділом прокуратури Житомирської області 3 серпня внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху), ч.1 ст.135 (залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
Установлено, що 2 серпня, о 23 годині 30 хвилин, працівник міліції — начальник ІТТ районного відділу УМВС в області, у смт.Володарськ-Волинський, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на двох пішоходів.
Унаслідок ДТП чоловік та жінка — подружжя, на вихованні яких троє неповнолітніх дітей — отримали численні тілесні ушкодження, наразі жінка перебуває у лікувальній установі.
Однак водій не викликав швидку медичну допомогу, не відправив потерпілих до лікувального закладу, не повідомив органи міліції, натомість зник із місця ДТП.
Наразі винуватця ДТП затримано та повідомлено йому про підозру. Досудове розслідування кримінального провадження триває.
«Рупор Житомира»

ІНОЗЕМЕЦЬ ПОКАЛІЧИВ ЗВЯГЕЛЬЧАН
1 серпня, о 13 годині 30 хвилин, у місті Новограді-Волинському водій автомобіля «Сітроєн», 47-річний житель іноземної держави, виїжджаючи на головну дорогу, не надав переваги в русі та здійснив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-21121», під керуванням 32-річного жителя міста Новограда-Волинського.
Унаслідок ДТП водій та двоє пасажирів автомобіля «ВАЗ-21121» отримали тілесні ушкодження та доставлені до медичного закладу.
ЗАТРИМАНО ДИВЕРСАНТІВ, ЯКІ ПЛАНУВАЛИ ТЕРАКТИ
Служба безпеки України затримала в Житомирі групу диверсантів, що планувала проведення терактів.
Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.
«У ніч з 4 на 5 серпня співробітники СБУ затримали в Житомирі диверсійну групу, яка планувала здійснити декілька терактів. До складу цієї групи входили найняті російською розвідкою українські громадяни. У затриманих вилучили понад 8 кг саморобної вибухівки», — йдеться в повідомленні інформаційно-аналітичного центру РНБО.
На даний час затримані дають свідчення.
«День. Kiev.ua»

У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЗАТРИМАЛИ РИБНОГО БРАКОНЬЄРА
Днями державними інспекторами Житомиррибохорони під час проведення рибохоронного рейду на р.Случ в районі міста Новоград-Волинського, було виявлено та затримано місцевого жителя, який здійснював незаконний вилов риби промисловим знаряддям лову — сіткою, використання якої в даний час в цьому місці заборонено, в результаті застосування якої порушником нанесено збитки природі знищенням цінних видів риби, а саме окуня, у кількості 1 екземпляр., плітки — 8 та ляща — 62, усього на загальну суму — 1717 гривень.
Про це повідомляє прес-служба управління рибохорони. Відносно даного громадянина складено адміністративний протокол, а матеріали напраівлені до Новоград-Волинського міськрайонного суду для притягнення до адміністративної відповідальності та відшкодування завданих збитків.
«Житомир-онлайн»