Новоград-Волинські правоохоронці продовжують допомагати охороняти громадський порядок на «буремному» Сході

Нещодавно додому із зони АТО повернулася третя зміна працівників Новоград-Волинського міськвідділу міліції, які у складі зведеного загону правоохоронців Житомирської області упродовж місяця виконували завдання за підтримки громадського порядку в Луганській області.
На них з тривогою і нетерпінням чекали батьки, дружини, діти і колеги. Та з не меншою тривогою і, одночасно розуміючи необхідність допомогти нашим браттям-українцям, на Схід вирушила наступна зміна новоград-волинських міліціонерів.
— Там допомога — вкрай необхідна. Нашим працівникам доводиться перебрати на себе, практично, усі правоохоронні функції, допомагати місцевим колегам, — розповідає учасник антитерористичної операції інспектор Новоград-Волинського міськвідділу міліції Ігор Колесник.
— Ми розуміли, що хоч у тих містах, де ми знаходились, й не проходили бойові дії, проте постійно перебували у стані підвищеної бойової готовності, — розповідає інший учасник АТО інспектор патрульної служби Богдан Ясиневич. — Можлива небезпека зачаїлася скрізь: у будинках, приміських посадках, на полях. Ми прискіпливо ставились до всього. Пересторога ще нікому не завадила, тим більше, при таких обставинах.
На зміну цьому зведеному загону прибули нові добровольці зі Звягельщини. Хтось поїхав навіть вдруге, адже запевняють — це їх безпосередній обов’язок, і стояти вони будуть до кінця. Там, на Луганщині, зустріч з колегами була хоч і короткою, та змістовною. Хлопці передали бойову амуніцію своїм наступникам, встигли поділитися враженнями і дати кілька порад.
Загалом правоохоронці переконані, що все стане на свої місця, терористи не здолають їх патріотичний настрій, а в містах, де вони несуть службу, залишатиметься мир і спокій.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції