Олімпійський вогонь перемоги

Олімпійський вогонь перемоги

Діти ДЮСШ та клубу «Ніка» вкотре доводять, що загартування душі і тіла — це життєва необхідність кожної людини.
16 серпня у далекому Китаї в м.Нанкін розпочнуться ІІ юнацькі Олімпійські ігри, де участь візьмуть 202 країни світу. У 28 видах спорту будуть проходити олімпійські змагання, у 22 видах будуть представлені 48 наших українських олімпійців.
По всій Україні пройшла Всеукраїнська естафета «Передай вогонь перемоги», присвячена участі спортсменів України у юнацьких Олімпійських іграх.
По всій області від міста до села несли олімпійський вогонь спортсмени та діти різних спортивних шкіл та клубів. По нашому західно-південному маршруту ми прийняли естафету від наших сусідів з Ємільчиного та передали Баранівському району. Далі — Романів, Любар, Чуднів — і 14 серпня на центральній площі м.Житомир буде піднято Олімпійський прапор. По усьому нашому маршруту колона велосипедистів зупинялася і хвилиною мовчання та покладанням квітів вшановувала загиблих людей, які поклали своє життя у Великій Вітчизняній війні. У нашому місті поклали квіти до пам’ятника Панкратову у міському Парку відпочинку, у Сквері Слави були покладені квіти до обеліску. В районі ЗОШ №10 покладені квіти загиблим воїнам.
І щирі слова вдячності я хочу сказати людям, які допомагали у проведенні даного заходу — це тренер з армспорту Геннадій Данюк, тренер ДЮСШ відділення важкої атлетики Валерій Постіженко, голова ФСТ «Спартак» Віктор Борисюк, директор міського Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Віталій Гриценко та волонтер Молодіжного клубу активного покоління «Ніка» Тетяна Лопатюк.
Не лишнім буде підкреслити, з якою гордістю і радістю діти несли прапор України. Ми пишаємось тим, що ми — українці!
В.ГАММА, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради