Розвідник Ігор Лук’янець, поранений у зоні АТО, вже переніс 14 операцій. Тепер потребує коштів на термінову операцію в Ізраїлі

Розвідник Ігор Лук’янець, поранений у зоні АТО, вже переніс 14 операцій. Тепер потребує коштів на термінову операцію в Ізраїлі

«У нас ще один терміновий тяжкопоранений», — цими прикрими словами зараз, на жаль, дуже часто розпочинаються оголошення у соцільних меражах та у ЗМІ. Мова йде про поранених у зоні АТО військових, яким потрібна допомога. Прикро, що наша держава, за яку вони борються, при цьому не здатна допомогти, а іноземні клініки виставляють захмарні рахунки за операції…
Аби врятувати життя поранених, рідним доводиться по копійці збирати гроші на операції та лікування. Надія у такому разі одна — на українців, котрі почують, згуртуються і допоможуть. І люди приходять на допомогу, рятуючи одне життя за іншим. Віримо у те, що підтримаємо усі разом і нашого земляка з 30-ї ОМБр, розвідника Ігоря Лук’янця. Після тяжкого поранення 26-річний хлопець вже місяць перебуває у реанімації. Він — найтяжчий пацієнт у столичному військовому шпиталі, де переніс вже 14 операцій. Лікарі обнадіюють тим, що організм молодий і бореться. Шанси на порятунок хлопця дає ізраїльська клініка, де мають досвід надскладних операцій, а ціна порятунку — 200 тисяч доларів. Волонтери вже зробили хлопцеві закордонний паспорт.
14 липня Ігор з товаришем пішли у розвідку на позиції терористів на Луганщині. Пробули серед бойовиків цілий день, встигли передати своїм дані про ворожі вогневі точки, кількість зброї та людей. Коли поверталися назад, то бойовики зрозуміли, що хлопці чужі, і відкрили по них вогонь. Ігор отримав наскрізне поранення живота, внутрішніх органів, кісток тазу і втратив багато крові. Товариш зміг дотягнути хлопця до своїх, військовим вертольотом його доставили до Харкова, а потім перевезли до Києва.
Стан розвідника залишається тяжкий: посттравматичне гнійне запалення черевної порожнини, велика кількість осколків у кишечнику, перитоніт. Українські лікарі з такими страшними травмами зіткнулися вперше, але досвід подібних операцій є за кордоном. «Тому ми маємо буквально кілька днів, щоб зібрати гроші і вивезти Ігоря до Ізраїлю (транспортування можливе реанімаційним літаком), щоб зберегти йому життя!», — йдеться у повідомленні волонтерів.
Кошти збирають на картку ПриватБанку 5168 7572 2870 0433
Отримувач: Лук’янець Галина Олександрівна (мати)
Телефон Галини Олександрівни: (063) 869-19-48.

Увесь цей час поряд з Ігорем знаходиться мама Галина Олександрівна і його наречена Валентина Загрива. Наше знайомство із дівчиною відбулося по телефону. Як з’ясувалося, з Ігорем вони зустрічаються п’ять років, а невдовзі планували весілля. Ось що дівчина розповіла про коханого хлопця:
— Він — добряк та оптиміст за характером, завжди усім допомагав. У нього батько та сестра — військові, дід воював… Поїхавши у зону АТО, чітко розумів, для чого це робить — захищати свою державу. Казав: «Очистимо Україну і все буде добре…»
Лікарі у столичному шпиталі, говорить Валентина, дуже сильні та роблять усе, що від них залежить. Роботи, щоправда, тепер у них значно більше — з гарячої точки привозять велику кількість поранених.
— Вірю, що земляки нас у біді не залишать, — стримуючи сльози, сподівається наречена Ігоря. Мати розвідника також просить відгукнутися небайдужих людей і врятувати життя її синові.
Давайте виправдаємо ці сподівання. І тоді це весілля обов’язково відбудеться.
P.S. Як нам стало відомо, Ігоря на реанімаційному літаку благополучно доправили в Ізраїль. Гроші на операцію продовжують збирати.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з Інтернету