Дзвінок у редакцію із зони АТО: «У нас немає ані боєприпасів, ані техніки. Проти «Градів» залишилася лише стрілецька зброя…»

Коли верстався номер, до нас у редакцію зателефонував чоловік, який представився військовослужбовцем 30-ї бригади із зони АТО. Звісно, жодних прізвищ і посад він не називав, але, зважаючи на ситуацію, колектив редакції таки вирішив проінформувати читачів про цей тривожний дзвінок.
Військовослужбовець розповів, що це їх підрозділи днями атакували з «Градів» під селом Степанівка на Донеччині. Зауважимо, що інформація про це ще напередодні сколихнула Новоград. За словами військового, з великими складнощами особовий склад вирвався з оточення, втративши усю військову техніку. За останню добу лише у підрозділі, в якому служить даний військовослужбовець, багато поранених і п’ятеро загиблих. Степанівку ж одразу зайняли сепаратисти.
— Ми зараз — у с.Сонячне Донецької області, — повідомили нам телефоном у редакцію. — Отримали наказ повертатися назад, але в нас немає ані боєприпасів, ані техніки, залишилася лише стрілецька зброя. Маємо по 5-6 «магазинів» і по ручній гранаті. І це все — проти «Градів» з російської сторони. Втратили артилерію, 2-гу гаубичну батарею розбомбили. Таке враження, що нас кинули. Артилерія повинна працювати з тилу, а її кинули у самісіньке пекло….
Ми повідомили про цей дзвінок у штаб бригади. Нам відповіли, що про ситуацію знають і вже є наказ від міністра оборони вивести звідти військових.
До редакції почастішали звернення від рідних військовослужбовців, яким телефонують, нібито, сепаратисти, і просять гроші за повернення людей з полону або ж тіл загиблих. Обережно реагуйте на такі шахрайські дзвінки та повідомляйте правоохоронців.
Юлія КЛИМЧУК