У Новограді міліціонери затримали парубка, який викрав скриньку з пожертвами для учасників АТО

Днями до чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції із заявою звернулась 40-річна власниця одного із закладів громадського харчування міста. Заявниця повідомила про те, що невідомий викрав скриньку для пожертв, в якій знаходилися гроші в сумі близько п’яти тисяч гривень. Небайдужа підприємниця поставила її на барній стійці у своєму закладі. Жінка розповіла, що майже усі клієнти не тільки залишали решту від вартості своїх замовлень, а й окремо кидали до скриньки купюри із номіналом у 50 та 100 гривень.
У ході проведення оперативних заходів працівники карного розшуку встановили особу підозрюваного. Ним виявився 16-річний житель одного з населених пунктів району.
Під час розмови з правоохоронцями, у присутності батьків, неповнолітній хлопець зізнався у скоєному. Як з’ясувалось у подальшому, скриньку наповнену грішми, парубок запримітив одразу, як тільки зайшов до бару. А коли персонал відмовився обслуговувати їх компанію, то той вирішив «помститися». За деякий час знову повернувся до залу і викрав пожертву, а гроші, зібрані на допомогу військовослужбовцям, витратив на свої потреби.
— Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції вказаної статті, винуватцю може загрожувати покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років, — коментує Сергій Рябошапка, начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області