Гривня знецінюється, життя дорожчає

Усі ми розуміємо, що переживаємо не найкращі економічні часи, проте були, є і будемо найпрацьовитішою нацією, а наша Україна — залишатиметься щедрою на врожаї.
На ринках міста уся продукція, як на підбір. Вінець літа обдаровує нас овочами, фруктами, ягодами, з’являються перші гриби. Краснюки — 15 грн./купка, лисички — 15 грн./літр.
Сонячний виноград — 11-16 грн./кг, персики — 18-20 грн./кг, інжирний персик — 25 грн./кг, синьоокі сливи — 14-16 грн./кг, ароматні місцеві груші — 8 грн./десяток, яблука «Боровиця» — 5 грн./десяток. Ще є чорниці — 35 грн./літр, малина — 20 грн./літр, лісова ожина — 16 грн./літр, журавлина — 20 грн./літр. Подешевшали банани — 9-11 грн./кг, апельсини — 20 грн./кг, лимони — 33 грн./кг.
Кавуни — 3,50-4 грн./кг, дині — 8 грн./кг.
Літо рятує наш продуктовий кошик доступними цінами на овочі: картопля — 20-23 грн./відро, морква — 1,50-2,50 грн./кг, червоні буряки — 3 грн./кг, капуста білокачанна — 2,50-3 грн./кг, цвітна — 8 грн./кг, кукурудза — 6-8 грн./кг, цибуля — 2,50 грн./кг, помідори — 4 грн./кг, перець болгарський жовтий — 6 грн./кг, червоний — 9-10 грн./кг, часник — 14 грн./кг, склянка квасолі — 3 грн., пучок зелені — 1 грн.
Молоко — 8-9 грн./півторачка, сметана збирана — 10-14 грн./півлітра, творог — від 10 грн./шматочок. Домашні яйця — 13-15 грн./десяток, фермерські — 9-11 грн./десяток.
Ціна на м’ясо коливається: вирізка, биток, ошийок — 60-70 грн./кг, стегно — 48-50 грн./кг, підчеревина — 38 грн./кг, сало — 20-38 грн./кг, фарш — 45 грн./кг, яловичина — 35-65 грн./кг.
Заморожена риба — від 9,50-77 грн./кг, солона — 20-86 грн./кг, копчена — 28-136 грн./кг.
Піднімається ціна на крупи: манна — 6 грн./кг, горох — 7,50 грн./кг, гречка — 9 грн./кг, рис — від 11 грн./кг, макаронні вироби — від 6 грн./кг. Олія на розлив — 12,50 грн./літр, цукор — 10 грн./кг.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК