По дорозі з минулого в майбутнє

По дорозі з минулого в майбутнє

Напередодні нового навчального року кожне місто, селище заклопотане питанням: чи все зроблено для того, аби наші діти мали змогу достойно, комфортно навчатися? І хоч яка політична, фінансова скрута нині у державі, — кожен освітній заклад прагне якомога краще підготуватися до зустрічі дітей.
Клумби майорять різнокольоровими квітами, асфальтні доріжки чисто виметені, у довгих коридорах бродить ще запах фарби, ошатні класи з нетерпінням чекають на дітвору.
Школа №9, що на околиці нашого міста, теж в очікуванні, коли шкільне подвір’я заповнить галаслива дітвора. Радо зустрінуть її уже давно знайомі та нові вчителі. А педагоги в нашій школі справді достойні носити високе звання «Учитель». Щороку вони демонструють високі результати у навчанні та вихованні дітей. Їх вихованці — призери міських, обласних, Всеукраїнських олімпіад, МАН, різноманітних конкурсів. Самі вчителі — у постійному творчому пошуку: долучаються до участі в різноманітних акціях, фестивалях, тренінгах, конференціях.
Наш колектив — дружний і дружній. Ми радіємо успіхам один одного, ми підтримуємо один одного в скруті. Ми — активні в будь-яких починаннях, завжди готові до компромісу, ми — педагогічний колектив ЗОШ №9. А на чолі — мудрий наставник, який уже понад 30 років дбає про нашу школу — Мельник Віктор Кузьмич. Він — патріот дев’ятої школи. Школи, яка понад 90 років стоїть на околиці міста, школи, яка дала путівку в життя видатним лікарям, інженерам і міністрам, військовим і будівничим; школи, яка повсякчас пам’ятає про своє минуле, про тих, хто в ній навчався, і хто в ній навчав. Музей Бойової слави нашої школи — тому підтвердження. Жоден учитель, ветеран нашої школи, не залишається поза увагою. Учні, на чолі з учителями, вітають їх зі святами, запрошують на шкільні зустрічі, допомагають продуктами, зібраними на акції «Милосердя».
Наша школа в «Морському» — то історія нашого міста, то люди, які віддавали, віддають і ще довго віддаватимуть дітям часточку своєї душі, свого серця, свого тепла.
У великій мірі ці успіхи не були б такі вагомі, якби не постійна допомога міської влади та фахова підтримка з боку управління освіти та науки Новоград-Волинської міської ради.
Т.БУКША, учитель української мовиі літератури