Він тримав оборону за рідну країну, а тепер — за власне життя

Він тримав оборону за рідну країну, а тепер — за власне життя

РОЗВІДНИКА ІГОРЯ ЛУК’ЯНЦЯ ВДАЛО ПРООПЕРУВАЛИ У ІЗРАЇЛІ
Сьогодні його називають героєм наших часів. Ще нещодавно він тримав оборону за рідну країну, а сьогодні він тримає оборону за власне життя. 12 серпня Ігоря Лук’янця, про якого ми писали у минулому номері «Звягеля», відправили до Ізраїлю на операцію. За його вдалий переліт цілу ніч молилися сотні людей в Україні та Ізраїлі.
Вже15 серпня хлопця прооперували. Як розповідають рідні, операція пройшла успішно, навіть краще, ніж очікувалося. «Головне, що живий та здоровий», — розповідає сестра Яна. Зараз хлопець реагує на маму, тисне їй руку, іноді відкриває очі та, навіть, на якусь фразу усміхнувся.
Рідні розповіли, що в ізраїльській клініці Ігор перебуває у гарних умовах, а лікарі — справжні професіонали. З сином поїхала мама — Галина Олександрівна. Їй допомогли влаштуватися біля нього. Вразила згуртованість та небайдужість жителів Ізраїлю, які колись жили у Новограді-Волинському. Вони навідують земляка і допомагають матері морально та матеріально. Один чоловік приніс 3000 ізраїльських шекелів і сказав, щоб зверталися за допомогою.
Місцеві волонтери теж не змогли байдуже дивитися на ці події зі сторони. Вони звозили Галину Олександрівну до Стіни Плачу, аби мати помолилася там за здоров’я сина. Дівчина Ігоря — Валентина — розповідає: «Ігор — великий молодець! Він, ніби спить, але помітно, як він бореться за життя. А в його стані це дуже і дуже тяжко. Усі гроші, які перераховують люди, ідуть на лікування Ігоря, та нам все одно ще потрібно багато, адже кожного дня витрачається 1500 доларів. Ми дуже вдячні всім за допомогу».
Нагадаємо, що Ігор отримав поранення, коли ходив у розвідку на ворожі позиції. Він мужньо переніс місяць страждань у реанімації у столичному військовому шпиталі, довгий переліт. Лікарі говорять, що лікування у Ізраїлі буде тривалим, але головне, що зараз вже немає загрози життю.
P.S. Волонтери та небайдужі жителі міста продовжують збирати кошти на лікування земляка. 17 серпня у Новограді відбувся благодійний концерт за участю місцевих виконавців. Зібрані музикантами кошти у сумі 2450 грн. вже відправлено на карту мами Ігоря. Реквізити для допомоги — у минулому номері «Звягеля».
Людмила ПЕТРУК