Секція тайландського боксу — у Молодіжному центрі!

Секція тайландського боксу — у Молодіжному центрі!

\"СекціяЗ серпня 2014 року на базі клубу «Євробокс», що знаходиться в Молодіжному центрі, відкрилася секція Муай-Тай. Тренування проходять в понеділок, середу — з 19.00 до 21.30 та в суботу — з 12.00 до 13.30.
Муай-Тай (Тайський бокс) — вид бойового мистецтва, що походить із Тайланду і практикується у багатьох частинах світу. В основі мистецтва лежить ударна техніка (удари руками і ногами).
Різноманітні форми кікбоксингу довго практикувались по всій Південно-Східній Азії. Як і в більшості тамтешніх країн, тайська культура піддалась значному впливові древніх цивілізацій. Походження муай-тай є не зовсім ясним. Одна теорія свідчить, що цей стиль зародився до еміграції тайців до Південно-Східної Азії з Китаю. Інша — що він був запозичений і вдосконалений із кхмерських бойових мистецтв, коли тайська культура піддалася впливу кхмерської. Третя теорія підтримує і першу і другу. Муай-тай еволюціонував з його попередника муай-боран («древній бокс»). Сходження на трон короля Чулалонкорна (Рама 5) в 1868 році оголосило золотий вік не лише для муай-тай, але й для Тайланду в цілому. Муай-тай сильно прогресував під час правління Рами V, так як король цікавився ним. Тоді був мирний час і муай-тай розвивався як фізична культура, система самозахисту і спосіб відпочинку. Майстри мистецтва, такі як колишні бійці чи солдати, стали вчити муай-таю охочих у тренувальних таборах, де учням надавали їжу і притулок. Учні були як одна сім’я, і для них звичним стало приймати назву табору, як своє прізвище. Протягом періоду Аютії, було започатковано взвод королівських охоронців, обов’язком яких було захистити короля і країну. Їх називали «гром нак муай» (полк бійців муай). Це королівське заступництво існувало в часи царювання Рами.
Муай-тай називають «бокс восьмируких», тому що в ньому широко та різноманітно використовуються руки, гомілки, лікті та коліна (тобто вісім ударних поверхонь). Таким чином, боєць має для завдавання удару вісім «контактних точок», на відміну від двох у класичному боксі (кулаки) або чотирьох — у кікбоксингу (кулаки, ступні).
Муай-тай розвиває витривалість, швидкість, реакцію, координацію рухів, а також загартовує дух. Запрошуємо всіх бажаючих!
Звертайтесь за телефонами: 0630438909 або 0932791555.
Тренування буде проводитись тренером-професіоналом Богданом Вікторовичем Бунтовським, який сам виступав на міжнародних змаганнях, має колосальний досвід у методиці тренерів «Муай-Тай». СК «Вулф», СК «Євробокс» співпрацює з Одеським клубом «Капітан». В Одесі проходять збори та змагання, де наші спортсмени показуватимуть свою майстерність.