Вустами дітей про День Незалежності

Вустами дітей про День Незалежності

\"ВустамиВони народилися у вільній країні і для них Україна — найкраща у світі. Сьогодні дітлахи не розуміють, чому у їх країні війна та чому помирають багато людей. Проте у свої роки вони по-своєму, і нерідко, навіть, по-дорослому розмірковують — що ж таке День Незалежності?
Вікторія АЛЕКСІЙЧУК, 7 років:
— Я нещодавно дізналася, що таке День Незалежності України. Це день народження нашої країни, який святкують українці. А незалежна Україна означає — вільна, тобто ніхто нами не повинен керувати. Я дуже хочу, щоб не було війни і люди не помирали.

\"ВустамиМаксим ДЕМЧУК, 8 років:
— На ваше питання можу відповісти кількома словами — це країна, яка не має залежності. Я був у Криму і Карпатах, тому дуже люблю свою країну. Я дуже переймаюся за її долю!

\"ВустамиВалерія СВІНЦИЦЬКА, 8 років:
— Незалежність — це коли наша країна єдина. Головне, щоб був мир на землі. І щоб мій дядя Льоша повернувся додому живим і здоровим!

\"ВустамиСаша НАГАЛЬ, 9 років:
— Це одне з головних свят нашої країни. Завдяки цьому святу я маю право на навчання, відпочинок. Мрію, щоб завжди поруч зі мною були мама й тато, рідні і друзі. Завжди хочу, щоб над нами було безхмарне, чисте небо і світило ясне сонечко, щоб ніколи не було війни.

\"ВустамиНастя СОКОЛОВСЬКА, 10 років:
— Це горде свято країни, яке означає єдність, міцність волі і духу українського народу в усіх куточках нашої країни.
Як бачимо, у дітей різне розуміння незалежності України. Та спільне одне — всі вони люблять свою країну та хочуть, щоб був мир.
Розмовляла Людмила ПЕТРУК