Наші мешканці підтримують переселенців із зони АТО і Криму

Як повідомляє сайт Новоград-Волинського району, під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Н.В.Даниленко відбулося виїзне засідання районного координаційного штабу з розміщення громадян, які прибули з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Заступник голови РДА та члени кординаційного штабу відвідали переселенців з Луганської області, котрі тепер проживають у Новоград-Волинському районі.
Зокрема, побували у селах Марушівка та Красилівка. Спеціалісти районних служб надали консультації біженцям щодо отримання соціальних послуг та виплат, згідно з чинним законодавством України, влаштування дітей до навчальних закладів, працевлаштування, отримання пенсій, психологічної та медичної допомоги тощо. Районний територіальний центр зібрав продуктові набори, одяг, дитячі іграшки та книги, які були вручені сім’ям переселенців.
Довідково: станом на 15 серпня у Новоград-Волинському районі перебуває 84 особи, які змушені були покинути свої рідні домівки на Сході України і в АР Крим через військові дії та окупацію. Усім цим людям потрібна допомога та підтримка, відчуття захищеності та впевненості у завтрашньому дні. Найважливіше у цих непростих умовах — створити позитивну і доброзичливу атмосферу. Щоб люди, котрі переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, відчули свою важливість і потрібність. Усвідомили, що найгірше — позаду, та знайшли в собі сили розпочати нове мирне життя.
У місті також не залишаються осторонь проблеми. Товариство Червоного Хреста висловлює щиру вдячність керівникам місії «Вефіль»: пастору Новороку Петру Миколайовичу, Мєдвєдєву Олегу Миколайовичу, Зінчуку Петру Яковичу, які відгукнулися на звернення щодо підтримки сімей, які вимушено переселилися зі Сходу України, надавши продукти харчування та речі. Також до надання допомоги долучаються підприємці міста.