«Авангард» успішно подолав попередній етап кубку аматорів

На попередній стадії кубку України серед аматорських команд шляхом жеребкування в суперники «Авангарду» потрапила команда «Малинськ» із Рівненської області.
У першому матчі «Авангард» здобув результативну гостьову нічию — 1:1, що підвищила шанси на загальну перемогу. Вдома гравці «Авангарду» теж прагнули потішити вболівальників атакуючою грою, проте перший тайм минув без голів. Відзначимо, що на 36-ій хвилині гості залишилися в меншості — захисник «Малинська» побачив перед собою червону картку за фол останньої надії. Цей епізод спровокував конфлікт між гравцями «Малинська» і бригадою арбітрів. Пристрасті вгамувалися лише після втручання працівників міліції.
У дебюті другого тайму Іщук вивів «Авангард» уперед, замкнувши ударом головою подачу з флангу. Ще через десять хвилин перевага господарів у рахунку подвоїлася. Це Костюк реалізував вихід сам на сам із голкіпером.
Гравці «Малинська» великими силами пішли в атаку, намагаючись врятувати гру. Як наслідок, дірками в обороні суперника щонайменше тричі могли скористатися господарі, проте їхнім ударам не вистачало влучності.
Натомість «Малинськ», відзначившись голом на 86-ій хвилині гри, примусив понервувати «Авангард» і його вболівальників, адже до завершення матчу, враховуючи 5 компенсованих арбітром хвилин, залишалося достатньо часу, аби, як кажуть, перевернути все з ніг на голову.
На щастя, фінальний штурм у виконанні гостей ні до чого не призвів, і «Авангард» під оплески глядачів (яких, відповідно до офіційного протоколу матчу, нарахували 600 чоловік) відсвяткував вихід до наступного раунду турніру.
Ще один представник Житомирщини в аматорському кубку України — СК «Коростень» — також продовжить свій шлях у турнірі. Коростенці за сумою двох матчів виявилися сильнішими за команду «Ізотоп-РАЕС» (м.Кузнецовськ, Рівненська область) — 2:1 і 1:1.
Олег БРЮХАНОВ