Фундамент фізпідготовки каратисти заклали у Карпатах

Фундамент фізпідготовки каратисти заклали у Карпатах

Четверте літо поспіль спортсмени відділення карате дитячо-юнацької спортивної школи і ФСТ «Спартак», яких об’єднує клуб карате «Січ», завершальні навчально-тренувальні збори проводять в українських Карпатах. Цього разу на Західну Україну вони вирушили спільно з представниками місцевого спортивного клубу «Вікінг». Усіх разом — 59 чоловік.
«Це — наші шості літні навчально-тренувальні збори, — розповідає тренер клубу «Січ» Вадим РИБАЧОК. — Перші два роки ми проводили такий цикл тренувань на базі школи в селі Несолонь, а згодом надали перевагу Карпатам. Для нашого клубу, певно, й для спортсменів «Вікінга» це — основний етап підготовки перед сезоном, що невдовзі розпочнеться. Закладаємо фундамент фізичної підготовки на увесь рік».
Збори тривали впродовж десяти днів. Вони включали щоденні дворазові тренування і обов’язкову ранкову пробіжку гірськими стежинами. Аби розподілити навантаження, дорослі й молодші тренувалися в окремих групах.
Програма перебування у Карпатах традиційно передбачала не лише спортивну підготовку, а й культурно-розважальні елементи. Зокрема, звягельчани піднялися на гору Захар Беркут, спробували свої сили в подоланні смуги перешкод «Мотузковий парк» (що обладнана на базі готелю «Вежа медвежа»), провели оздоровчі купання в прохолодних гірських річках.
А з початком осені — не за горами й офіційні турніри і змагання, під час яких новоградські спортсмени матимуть можливість застосувати набуті під час тренувальних зборів навички.
Олег БРЮХАНОВ