Хроніка 36/2014

«ІМПОРТНА» КОНОПЛЯ
Дільничні інспектори міліції, завітавши до обійстя 22-річного жителя одного з сіл Житомирського району, побачили за хатою густий та високий конопляний кущ. Молодий господар на логічне запитання правоохоронців повідомив, що вирощує особливий сорт коноплі — голландський, мовляв, задля виготовлення корисної конопляної олії. Про те, що така агрономія заборонена законодавством, молодик, каже, знав, але думав, що на сортові види заборона не поширюється.
А в с.Іванівці правоохоронці виявили нарковмісну городину, розсаджену просто по горщиках для кімнатних рослин. Причому, розташовувались вони на присадибній ділянці. Господар зізнався, дбайливо вирощував коноплі для власних потреб. Загалом з горщиків було вилучено майже сім десятків нарковмісних рослин.
Житомирський РВ УМВС

146 ПОРУШЕНЬ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ
було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області упродовж лише однієї доби. Затримано 16 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 53 адміністративні протоколи на водіїв за перевищення швидкісних режимів. За добу зафіксовано 4 дорожньо-транспортні пригоди, в яких
1 людина загинула та 5 отримали тілесні ушкодження. Близько 00:30, 1 вересня в смт. Романів, по вулиці К. Маркса, водій мопеда «Мустанг», 32-річний житель райцентру, не впорався з керуванням, з’їхав на узбіччя дороги, де допустив падіння мопеда. Внаслідок ДТП, водій мопеда від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди. Пасажирка мопеда, 33-річна жителька смт. Романів, отримала тілесні ушкодження та доставлена до медичного закладу.
Близько 21:30, 1 вересня в м. Житомир, по вулиці Черняховського, на заокругленому спуску до мосту, водій мопеда «Апріліа», 19-річний житель обласного центру, не впорався з керуванням та допустив падіння мопеда. Внаслідок ДТП, водій мопеда отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу.
Шановні громадяни! Аналізуючи дорожньо-транспортні пригоди, державна автомобільна інспекція звертається до водіїв: будьте уважні, вибирайте безпечну швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати та безпечно керувати транспортним засобом. Виконуючи будь-який маневр, переконайтесь, що це буде безпечно по відношенню до інших учасників дорожнього руху.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

БЕРДИЧІВЛЯНИН ВИКИНУВСЯ З ВІКНА 8-ГО ПОВЕРХУ
Із 8-го поверху будинку, що на Житомирській, 53, в Бердичеві викинувся чоловік. Бездиханне тіло у калюжі крові рано-вранці виявили мешканці багатоповерхівки.
За неофіційною інформацією, чоловікові було всього 38 років, він мав інвалідність І групи, у квартирі мешкав разом із матір’ю та племінницею. Чи стала важка хвороба причиною того, що чоловік вкоротив собі віку, чи до самогубства його спонукало щось інше, — з’ясовуватимуть правоохоронні органи.
«Рупор Житомира»

ЗВЯГЕЛЬЧАНИН ІЗ «СОЛОМКОЮ»
У Новоград-Волинському районі працівники міліції під час проведення поверхневого огляду 25-річного жителя райцентру виявили у нього поліетиленовий пакет, в якому знаходилося 26 висушених рослин снодійного маку.
Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що статтею 309 Кримінального кодексу України, за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту передбачено покарання як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі на строк до 3 років.
СЗГ УМВС України в Житомирській області