Із 3 березня Житомирщина віднесена до «червоної зони» епідемічної небезпеки

1 березня відбулося засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС. За його результатами прийнято рішення про введення в Житомирській області карантинних обмежень «червоної зони». Необхідність посилення карантину зумовлена стрімким збільшенням рівня захворюваності жителів області на СОVID-19.
Як повідомив під час щотижневого брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, протягом минулого тижня коронавірусну інфекцію виявили у 2716 жителів Житомирщини. Тому від 3 березня 2021 року на Житомирщині запровадять карантинні обмеження, які діяли під час жорсткого карантину в січні.
Зокрема буде заборонено:

  • діяльність закладів громадського харчування (окрім адресної доставки та обслуговування на виніс);

  • роботу ТРЦ та інших розважальних закладів — кінотеатрів, театрів тощо;

  • діяльність закладів освіти (окрім дитячих садків);

  • роботу непродовольчих ринків та магазинів, спортивних залів, басейнів, фітнес-центрів.


«Переконаний, що зараз — ще не час розслаблятися, попри одинадцять місяців боротьби з пандемією. Нам потрібно бути відповідальними й надалі виконувати умови карантину», — сказав Віталій Бунечко.
Нагадаємо, що в Україні триває вакцинація від COVID-19 і від сьогодні є можливість записатися до електронного списку очікування на вакцинацію, — інформують на сайті Житомирської обласної державної адміністрації.
«Мобільні групи продовжують контролювати дотримання карантинних протиепідемічних вимог та вживати превентивні заходи щодо недопущення порушень на території Новоград-Волинської міської ТГ», — повідомляє Новоград-Волинська міська рада.
З жителями громади, підприємцями проводиться роз’яснювальна робота, надаються рекомендації, у разі виявлення порушень, складаються адмінпротоколи. Головна мета — стабілізація складної епідемічної ситуації на території громади та недопущення її ускладнення.
Ситуація із захворюванням на коронавірус залишається складною та вкрай нестабільною. Через недотримання карантинних та профілактичних заходів у Новоград-Волинській міській ТГ щодня реєструються нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, зростає кількість летальних випадків унаслідок захворювання на COVID-19. Передбачені для лікування хворих на коронавірус ліжко-місця в міськрайТМО зайняті на понад 90%. Протягом минулого тижня місцевих хворих медики змушені були транспортувати для лікування до обласного центру.
За матеріалами ОДА і міської ради