Міському голові Боровцю М.П. та депутатам міської ради

Шкода, що ви не зможете подивитися в очі тим воїнам, які загинули, захищаючи Новоград-Волинський, а не Звягель.
А як же бути з нашими і вашими дітьми, які народилися в Новограді-Волинському. Може, їм необхідно поміняти назву міста у свідоцтвах про народження, паспортах? Багато наших земляків за кордоном пишаються своїм містом Новоградом-Волинським, а не Звягелем.
У нашому місті виросли цілі династії робітників, учителів, лікарів, меблярів, токарів та інших професій. То це викреслити?
А що зміниться, якщо перейменувати наше місто? Може, тисяча робочих місць з’явиться на машзаводі чи відкриються нові підприємства? Чи наша заросла річка Случ стане судноплавною? А як же бути зі спортивними нагородами, які виборювалися за честь Новограда-Волинського?
Може, медичне обслуговування стане безкоштовним чи тарифи на «комуналку» стануть нижчими? Може, ціни в магазинах стануть нижчими?
Наші славні земляки перемагають у конкурсах, прославляють Новоград-Волинський, що скажуть ті, хто агітує за перейменування? Може, місто після цього стане чистішим?
Перейменування міста вносить розбрат і ворожнечу між жителями міста. Цього допускати не потрібно.
Хочеться запитати в тих людей, які агітують за перейменування: а що зробили ви, щоб наше місто стало кращим? За великим рахунком, наполягають на перейменуванні не корінні жителі міста, а іногородні, яким все одно, що буде після цього.
Шановні земляки! Не забувайте, що кров’ю і потом захищалося наше місто Новоград-Волинський, а не Звягель.

Д.ХРИСТИЧ, член Новоград-Волинської міської громадської ради