Майже тисяча хворих на COVID — під наглядом сімейних лікарів

«Протягом минулої доби серед жителів міста виявлено 107 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус», — йдеться в повідомленні міської ради за 3 березня.
Упродовж попердньої доби серед жителів міста виявлено 4 нових випадки захворювання на коронавірус. А за минулі вихідні — 203.
Станом на 3 березня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 925 осіб (спостерігається відчутна тенденція до зростання) із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, у тому числі — 38 дітей.
Станом на 9:00, 3 березня, на стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 106 хворих на коронавірусну інфекцію, у тому числі — 4 дитини. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 40 осіб знаходяться на кисневій підтримці, з них три пацієнти — на апараті ШВЛ.
Цими днями від ускладнень коронавірусної інфекції померли дві жительки міської територіальної громади, 1950 та 1960 р. н., та 52-річний житель міста.
Шановні жителі громади! У Новоград-Волинській міській громаді епідемічна ситуація щодо захворюваності на СOVID-19 дуже складна. Саме тому вкотре нагадуємо про прості, але дієві поради, як уберегтися від коронавірусної інфекції та як поводитися, якщо ви вже захворіли.
Якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання (гарячку з раптовим підвищенням температури тіла, яка може коливатись від 37,4 до 40°С, появу сухого кашлю та втоми, втрату нюху та смаку та ін.), то самоізолюйтеся та обмежте контакти з іншими людьми, використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно замінювати/знезаражувати).
Закликаємо не піддаватися паніці, але бути відповідальними: за найменших ознак хвороби — зателефонуйте своєму сімейному лікарю та повідомте про стан та симптоми. Сімейний лікар вас проконсультує та збере всю необхідну інформацію, проаналізує її та визначить, чи є ризик коронавірусної інфекції.
За матеріалами міської ради