«Головне — це пристрасть до перемоги і порив рухатися вперед»

«Головне — це пристрасть до перемоги і порив рухатися вперед»

Спорт, швидкість, авто — це те, що приносить їм справжнє задоволення та прилив адреналіну у кров. Тепер вони не уявляють свого життя без авто, адже це стало не лише захопленням, а й способом життя. З метою об’єднати молодь міста у правильному напрямку активні хлопці та дівчата у січні цього року створили автоклуб «Ейфорія» на чолі з Володимиром ПОВЄТКІНИМ. Про клуб та своє цікаве і неймовірне захоплення, з емоціями та ентузіазмом, розповідає засновник клубу — Володимир.
— Звідки у вас тяга до автоспорту?
— Моя пристрасть до автоспорту розпочалася з раннього дитинства, оскільки ще тоді я захоплювався автомобілями, та всім, що з ними пов’язане. Згодом з’явилася ідея створити автоклуб. Чому саме «Euphoria»? Тому, що учасників клубу об’єднують небайдужі почуття пристрасті до автотематики.
— Як часто відбуваються змагання у Новограді? І хто може стати учасником вашого клубу?
— На жаль, подібні заходи відбуваються рідко, адже клуб фінансується власними коштами. Ми приймаємо всіх охочих — як автомобілістів, мотоциклістів, так і звичайних перехожих. Головне, що повинно об’єднувати, — пристрасть до авто.
— Хто і як забезпечує безпеку учасникам та глядачам? Що захищає автогонщика на трасі?
— Безпеку організовують учасники клубу, які вже мають досвід у цій сфері. Також ми виставляємо людей по периметру з радіостанціями для зв’язку. Гонщика ж оберігає янгол-охоронець і власна обережність.
— Які види змагань проходять у вашому клубі, і яка траса потрібна для цього?
— У нашому клубі проходять різні змагання. Наприклад, було змагання з автослалому — фігурна їзда на швидкість, «драг рейсинг» — заїзд на 402 метри на швидкість. Нещодавно пройшло раллі з елементами бездоріжжя.
— Чи вимагає участь у гонках певного складу характеру? Чи у чоловіків суперництво у крові?
— Це є у крові більшості чоловіків. Пристрасть до швидкості, до автомобілів… Хтось бачить у цьому свою свободу, для когось — це захоплення, а для деяких — любов!
— Чи не заважає автозахоплення особистим стосункам? Як ваша друга половинка ставиться до такої пристрасті?
— Моя кохана дружина Ксенія повністю підтримує мене і бере активну участь у розвитку клубу, адже створювали його ми разом. Також вона сама бере участь у гонках — інколи штурманом (на раллі), а інколи — водієм (так було на слаломі).
— Розкажіть про якийсь найцікавіший чи найекстремальніший епізод, пов’язаний з автоперегонами чи клубом?
— Такий епізод був, коли ми проводили акцію «Чисте місто», — прибирали частину нашого міста. Деякі місцеві виявили своє незадоволення через те, що ми не прибирали біля їхніх будинків. Це було дуже дивно для нас. Одна жінка навіть пообіцяла викликати міліцію і назвала нас сепаратистами. Найекстремальнішим був випадок взимку. Тоді наш клуб приїхав знімати місцевий телеканал. Один учасник клубу вирішив «відмітитися» і через свою неакуратність пошкодив своє і чуже авто.
— Якби ваш характер можна було описати автомобільними якостями, яким би авто ви стали?
— Я би став всюдиходом. Можливо, не дуже швидким, але впевненим та надійним.
— Кажуть, що головне — не перемога, а участь. ви згодні?
— Головне — це пристрасть до перемоги і порив рухатися вперед, роблячи себе та оточуючих кращими!
— Дякую за розмову. Вдалих змагань та нових перемог!
Розмовляла Людмила ПЕТРУК