Чи стануть звягельські школи рідними для дітей із Донбасу?

Чи стануть звягельські школи рідними для дітей із Донбасу?

З початком нового навчального року щонайменше 59 дітей переселенців із буремного Сходу поповнили школи й дитсадки міста і району. Як повідомили «Звягелю» в управлінні освіти і науки міської ради, станом на 1 вересня висловили бажання продовжити навчання у міських школах 27 дітей, ще дев’ятьох — записали у дитсадки. У сільських школах, за інформацією, датованою 2 вересня, навчатиметься 17 дітей-переселенців, шестеро — відвідуватимуть дитсадки.
По району найбільше родин із дітьми, що прибули зі Сходу України, оселилося у Городниці (четверо школярів), Гульську, Пилиповичах, Брониках (по двоє школярів), — розповіли «Звягелю» у райдержадміністрації.
Загалом же цей навчальний рік, як для міста, так і для району, позначився загальним зростанням кількості першокласників. У місті — 690 (що на 30 більше, аніж торік), у районі — 503 (проти 476 минулого року).
В управлінні освіти і науки міської ради відзначили, що традиційно найбільше першокласників — у СШ №4, де набирають по чотири класи. Другий рік поспіль три перших класи — у ЗОШ №2. Два повноцінних (до 30 учнів) перших класи вперше за останні роки навчатиметься у ЗОШ №3, а також у ЗОШ №10.
Олег БРЮХАНОВ