Хроніка 38/2014

ГОРИТЬ ТРАВА
13 вересня у селі Наталівка невідомі підпалили траву поблизу колишнього комбікормового заводу. Якби вогнеборці Новоград-Волинської ДПРЧ вчасно не прибули на місце пригоди, то вогонь міг перекинутися на будівлі.
Разом із тим, пожежники цього року неодноразово виїжджали на подібні випадки приборкування вогню.
Тож, пожежники застерігають мешканців міста і району обережно поводитися з вогнем, не кидати незагашені недопалки, не спалювати опале листя, суху городину тощо. Це може призвести до непередбачуваних наслідків.
Микола МАРУСЯК

ПІДПАЛ АВТО?..
14 вересня у дворі багатоповерхівки, що по вулиці Соборності, 13, загорівся легковий автомобіль «Ланос». Завдяки оперативності пожежників, пожежу було вчасно локалізовано. Тож, легковик лише частково був пошкоджений вогнем.

Вл. інформація


ДТП ЗАБРАЛА ЖИТТЯ ЧОТИРЬОХ МОЛОДИХ ЛЮДЕЙ
13 вересня у Чуднівському районі, поблизу селища Краснопіль, сталася дорожньо-транспортна пригода. Водій легковика «Ланос», не впоравшись із керуванням, виїхав на зустрічну смугу та здійснив зіткнення з відбійником.
У результаті ДТП четверо осіб загинуло: троє чоловіків — 19-річний водій, пасажири — 1990 і 1989 років народження та жінка, особа якої на даний момент встановлюється. Ще один пасажир, 25-річний чоловік, отримав травми та був госпіталізований до Любарської центральної районної лікарні. По прибуттю на місце події бійці пожежно-рятувального підрозділу за допомогою спеціального обладнання спочатку дістали частину металевого відбійника, який знаходився у салоні авто, а потім, відкривши заклинені дверцята, дістали тіла чотирьох загиблих.
СКАНДАЛ НА ЖИТОМИРЩИНІ: «ПРЕДСТАВНИКИ СБУ ТА МВС» ВИКРАЛИ У БІЗНЕСМЕНА... МІЛЬЙОН!
До Бердичівського міськвідділу міліції звернувся 54-річний житель райцентру, який повідомив про те, що невідомі особи викрали з його будинку грошові заощадження.
Заявник розповів правоохоронцям, що під ранок до його будинку під’їхав автомобіль, з якого вийшло декілька чоловіків. Невідомі представилися працівниками правоохоронних органів — міліції та СБУ. Вони звинуватили господаря у причетності до виготовлення підроблених грошових купюр та зберігання наркотичних засобів.
Потім візитер, який назвався представником СБУ, із сейфа чоловіка вилучив 300 доларів США. Затим останнього розвернули обличчям до стіни і наказали так дочекатися приїзду слідчо-оперативної групи. Самі ж непрохані гості вийшли з будинку, сіли в автомобіль та зникли у невідомому напрямку. Після їх від’їзду господар виявив відсутність у сейфі всіх грошових заощаджень на загальну суму декілька десятків тисяч доларів США.
За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.
За інформацією ЗМІ, орієнтовна сума викрадених коштів — 70 тис доларів, або приблизно 1 мільйон гривень.
На даний час триває розшук псевдоміліціонерів.
«Рупор Житомира»