Золото осені

Золото осені

Ясні, теплі дні сприяють гарному, щедрому врожайному підсумку сезону. Найякіснішу продукцію із садів та ланів несуть господарі на ринки міста за помірними цінами: відро відбірної картоплі — 18 грн., морква — 3-4 грн./кг, столові буряки — 4 грн./кг, розкуповують помідори з Рогачова — 10 грн./кг, завезені з півдня — 3,50-4 грн./кг, перець болгарський — 5,50-10 грн./кг, баклажани — 8 грн./кг, білокачанна капуста — 2-2,50 грн./кг, цвітна — 8 грн./кг, кабачки — 6 грн./кг, огірки — 7-8 грн./кг, цибуля — 2,40-3,50 грн./кг, часник — 15-18 грн./кг, склянка квасолі — 3 грн., пучок зеленої цибулі — 3 грн., кропу, петрушки, щавлю — 1 грн. Шматочок гарбуза на кашу — 3-4 грн. Ще є кукурудза — 10 грн./десяток.
Кавуни — 3,50 грн./кг, дині — 10-12 грн./кг, сливи — 10 грн./кг, відро — 60 грн., виноград місцевий — 25 грн./відро, привозний — 12-25 грн./кг (залежно від якості та сорту). Апельсини та банани — 16 грн./кг, лимони — 35 грн./кг. Екзотичні фрукти зараз сміливо можемо замінити нашими грушами — 10 грн./десяток та яблучками — 5-15 грн./десяток.
Гарно розкуповують свинину: сало — 25-40 грн./кг, вирізка, ошийок — 70 грн./кг, стегно — 50 грн./кг, фарш — 45 грн./кг, яловичина — 40-65 грн./кг, домашній півень-бройлер — 140-180 грн./тушка, качка — 90 грн./тушка.
Молоко — 8 грн./півторачка, творог — від 10 грн./шматочок, домашнє масло — 70 грн./кг, домашні яйця — 14-15 грн./десяток.
Великий вибір живої риби (карасі, товстолоб, сомики, коропи) — 18-40 грн./кг, заморожена — від 9 до 75 грн./кг, солена — 23,50-80 грн./кг, копчена — 24-135 грн./кг.
Яка ж золота осінь без грибів? Купка краснюків — 15 грн., маслята — 60 грн./відерце, боровики — 100 грн./відерце. Продають і багато інших видів грибів, та якщо сумніваєтесь у їх їстивності, — не купуйте.
Мішок цукру — 460 грн./50 кг, подорожчала олія у пляшках — 14-18 грн./літр.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК