КОЛЕДЖ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

КОЛЕДЖ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

1 вересня Новоград-Волинський медичний коледж готується зустріти оновленим. Тут уперше отримуватимуть професійну освіту випускники-дев’ятикласники. Бажаючих стати студентами цього навчального закладу вдвічі більше, ніж він може прийняти, тож вибрати найкращих, найуспішніших є з кого. З кожним роком зростає рейтинг Новоград-Волинського медичного коледжу, про що свідчить той факт, що сюди їдуть навчатися не лише новоград-волинці, а й діти практично з усіх регіонів Житомирщини. Яким життям живе коледж, що нового і цікавого він готує для своїх майбутніх студентів – про це наша розмова з директором Новоград-Волинського медичного коледжу Оленою Солодовник:
— Олено Володимирівно, яким був для коледжу минулий навчальний рік?
— Цей рік, чесно кажучи, був для нас непростим, адже ми повинні були підтвердити свій професійний рівень – пройшли акредитацію спеціальності «лікувальна справа» (а проводиться вона кожні п’ять років). Також ми отримали ліцензію на повну атестацію загальної середньої освіти і вперше цього року приймаємо на навчання дев’ятикласників. Загалом цей навчальний рік був важким, напруженим, але цікавим і продуктивним.
\"КОЛЕДЖ
Ми значно покращили матеріальну базу і грунтовно посилили комп’ютерне забезпечення навчального процесу. Всі наші викладачі удосконалили навички роботи з персональним комп’ютером – пройшли відповідні курси міжнародного стандарту.
Нам вдалося суттєво поповнити бібліотечний фонд новою навчальною літературою.
— Скільки років отримуватимуть у коледжі освіту студенти, які вступили на навчання після дев’ятого класу?
— Дев’ятикласники будуть за рік проходити програму 10-11 класів середньої школи і за чотири роки навчання отримають повну загальну середню і професійну освіту. На даний час це дуже актуально, особливо – для сільських шкіл, які просто не мають можливості на належному рівні дати відповідну сучасним вимогам освіту старшокласникам. Тож і не дивно, що, як свідчать результати тестування, рівень знань учнів сільських шкіл значно нижчий, ніж у містах. Зрозуміло, що вони цим обмежені і при вступі у вищі навчальні заклади.
Колектив нашого навчального закладу з відповідальністю поставився до прийому студентів на базі дев’яти класів. Всі ми розуміємо, що ці діти потребують ще більшої уваги, підтримки, розуміння. Тому, крім всього іншого, з цього навчального року ми ще плануємо ввести штатну посаду практичного психолога. Також покращили умови проживання в гуртожитку – обладнуємо кухню, зробили сучасний ремонт душових, розширили можливості харчування студентів, в тому числі – і гарячими стравами. На території гуртожитку у нас почав працювати гімнастичний зал, будується спортивний майданчик.
— Які маєте плани на найближче майбутнє?
— Планів, як завжди, багато. Ми подали документи на ліцензування курсів підвищення кваліфікації для медсестер та фельдшерів Новоград-Волинського міста та району, Баранівського, Ємільчинського, Олевського районів, а також на ліцензування підготовчимх курсів до вступу у різні вищі навчальні заклади.
У цьому році ми ще повинні пройти атестацію загальноосвітніх послуг та акредитацію спеціальності «Сестринська справа». Постійно працюємо над оновленням навчального процесу, тобто – над впровадженням мультимедійних лекцій і активним використанням сучасних комп’ютерних технологій при проведенні практичних занять та семінарів. Все активніше співпрацюємо з практичними лікувальними закладами, проводимо різноманітні акції, науково-практичні конференції з актуальних питань медицини.
— Яким є студентське життя у коледжі у післянавчальний час?
— Докладаємо всіх зусиль, щоб студентське життя було цікавим, насиченим різноманітними заходами. У нас багато різних програм, серед яких студентам особливо до вподоби конкурси «Міс коледжу» та «Студент року», «День здоров’я». Ці програми дають можливість кожному проявити себе як творча особистість, показати свої знання, вміння, таланти. Маючи нагоду, хочу щиро подякувати всім тим, хто надає нашому коледжу підтримку у проведенні всіх цих заходів – керівникам різних установ та підприємств, місцевій владі, депутатам міської та районної ради, особливо – фракції Блоку Литвина та багатьом іншим – всім, хто допомагає нам виховувати талановиту, творчу молодь, висококласних майбутніх фахівців своєї професії.
— Олено Володимирівно, що б ви хотіли побажати абітурієнтам, які нині хвилюються в очікуваннні на вступні іспити?
— Бажаю всім успіхів на цих екзаменах, віри в себе, в свою мрію, в ціль і мету, які поставили собі в житті. Маючи нагоду, хочу також побажати професійних і творчих успіхів нашому колективу, всім медичним працівникам, особливо – дітям, які обрали собі в житті таку непросту, але потрібну і благородну професію – медичної сестри. Подякувати батькам, які виховали своїх дітей такими милосердними, готовими прийти на допомогу, відчути людський біль і зреагувати на нього. Бажаю, щоб здійснилися всі ваші плани і задуми!
Розмовляла
Лариса ЛУК’ЯНЕЦЬ