Трагедія на полігоні: один військовий загинув, ще троє — отримали поранення

Це сталося на полігоні у Новоград-Волинському районі, де проходили навчання військовослужбовці 30-ї ОМБр, призвані під час третьої хвилі мобілізації. У ході навчань проводились стрільби з автоматичного гранатомета. Одна з гранат вибухнула неподалік від місця перебування солдат і осколками поранила військових.
«Вони здійснили постріл, і після пострілу розірвався у повітрі снаряд. Сержант, який безпосередньо здійснював стрільбу з гранатомета, отримав наскрізне осколкове вогнепальне поранення нижніх кінцівок і перелом кісток нижніх кінцівок. Старший солдат, який перебував поруч, отримав поранення в груди і в живіт, від яких надалі у медичному закладі помер. Ще двоє військовослужбовців отримали легкі вогнепальні поранення нижніх кінцівок», — розповів Житомирський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерій Кривонос.
Поранених одразу доставили у Новоград-Волинську лікарню. Один військовослужбовець госпіталізації не потребував, двох інших перевезли до Житомирського військового госпіталю.
Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за статтею 425 «Недбале ставлення до військової служби». Винним у службовому недбальстві, яке призвело до тяжких наслідків, загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.
За матеріалами Житомир.info