Рятувальники зняли з балкона 20-річного хлопця, який ховався там від пожежі

20 вересня, о 10:15, на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Новограда-Волинського надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Пожежників викликав сусід, який почув запах диму на міжповерхових сходах.
Прибувши на місце пригоди, рятувальники встановили, що з балкона квартири йде дим, а на ньому знаходиться чоловік, котрий просить про допомогу. Броньовані двері квартири були зачинені зсередини, тому діставатися до балкону довелося за допомогою автодрабини. У такий же спосіб 20-річного хлопця спустили на землю.
На той момент постраждалий надихався їдкого диму, але перебував у свідомості. Його передали в руки медиків, які прибули за викликом. Після надання першої медичної допомоги, чоловік був госпіталізований до Новоград-Волинського міськрайТМО. Стан його здоров’я лікарі оцінювали як середнього ступеня важкості.
Потрапивши всередину квартири через балкон, пожежники з’ясували, що загоряння сталося на кухні. Завдяки оперативним діям співробітників ДСНС, пожежа була швидко локалізована, а повністю її ліквідували о 10:30. Вогонь встиг знищити меблі, телевізор, мікрохвильову пічку та деякі речі домашнього вжитку.
Попередньо з’ясовано, що загоряння сталося внаслідок закорочення в електромережі. Зараз фахівці встановлюють остаточну причину пожежі, а також суми збитків і врятованих матеріальних цінностей.
За матеріалами Житомир.info