Тестодром 39/2014

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Не копай ями іншому — ... А. Поки не перескочиш. Б. Доведеться води напитися. В. Бо сам в неї впадеш. Г. Краще готуй санки влітку.

  2. Яка рослина росте найшвидше? А. Кропива. Б. Молочай. В. Бамбук. Г. Соняшник.

  3. Яку тварину роблять із мухи, коли якійсь дрібниці надають надто великого значення? А. Собаку. Б. Осла. В. Коня. Г. Слона.

  4. Латаття — це водяна ... А. Троянда. Б. Гвоздика. В. Лілія. Г. Ромашка.

  5. Який народ найкраще танцює жок? А. Поляки. Б. Греки. В. Білоруси. Г. Молдавани.

  6. Сергій Бубка долав з жердиною висоту 6 метрів і вище. У яких межах знаходиться світовий рекорд у цій дисципліні серед жінок? А. 4 м — 4 м 50 см. Б. 4 м 50 см — 5 м. В. 5 м — 5 м 50 см. Г. 5 м 50 см — 6 м.

  7. Яка з цих річок найбільша? А. Інд. Б. Ганг. В. Меконг. Г. Іраваді.

  8. Яке покарання передбачене китайським законодавством за контрабанду цигарок і крадіжку корови? А. Довічне ув’язнення. Б. Смертна кара. В. Позбавлення волі на 15 років. Г. Восьмигодинне доїння корови щодня або таке ж за тривалістю постійне куріння цигарок.

  9. Яке з цих міст протягом сорока років носило назву Жданов? А. Краснодон. Б. Кривий Ріг. В. Овідіополь. Г. Маріуполь.

  10. Як називається найдовша у Європі печера (153 км), яка знаходиться на Подільській височині в Україні? А. Оптимістична. Б. Песимістична. В. Трагічна. Г. Забутих предків.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №39: 1. В. 2. В. 3. Г. 4. В. 5. Г. 6. В. 7. В. 8. А. 9. Г. 10. А. (Натисніть Ctrl+A)