На першому засіданні міського спорткомітету вирішували, як надалі фінансувати спорт

19 вересня у приміщенні Молодіжного центру відбулось перше засідання виконкому спорткомітету міста за участю тренерів, керівників спортивних організацій і представників міської влади.
Як повідомив «Звягелю» голова міського спорткомітету Валерій Постіженко, серед найголовніших були розглянуті питання щодо фінансування участі спортсменів Новограда-Волинського в чемпіонатах області в період із 1 вересня по 31 грудня цього року; проект кошторису на участь в офіційних рейтингових змаганнях спортсменів міста в 2015 році, а також перспективи ремонту і будівництва спортивних шкіл.
Учасники засідання обговорили можливість залучення бізнесу до фінансування галузі спорту, заохочення до занять спортом дітей із неблагополучних та малозабезпечених сімей, рейтинг кожного виду спорту, що розвивається у місті, а також затрачені на нього кошти, досвід волонтерського руху, патріотичного виховання спортсменів.
У підсумку вирішили доручити депутатам міської ради — членам спорткомітету С.М.Мельнику, О.М.Дідовцю, Ю.Л.Мірзабекяну — зробити депутатський запит до фінвідділу про можливість фінансування участі спортсменів нашого міста в офіційних обласних змаганнях до кінця 2014 року, а на депутатських комісіях порушити питання про фінансування даних спортивних заходів.
До 6 жовтня федерація кожного виду спорту повинна надати плани на 2015 рік, орієнтовний кошторис на участь в офіційних рейтингових змаганнях та пропозиції щодо ремонту і обладнання спортивних баз.
Відтепер планові засідання спорткомітету обіцяють проводити щотижня.
Олег БРЮХАНОВ