Відвідали побратимів з 10-го батальйону на Херсонщині

Відвідали побратимів з 10-го батальйону на Херсонщині

19 вересня новоград-волинці В.Т.Бусленко, О.С.Дюбо, В.М.Юрків та фотокореспондент газети «Звягель» Ілля Сімчук відвідали 10-й батальйон територіальної оборони. Він був сформований у Новограді-Волинському, а нині дислокується у м.Генічеськ Херсонської області. Метою поїздки було відвезти бійцям зібрані речі — бронежилети, продукти харчування, цигарки тощо. А також підтримати товариша-полковника 10-го батальйону В.М.Осіпчука та підняти бойовий дух воїнів.
У м.Генічеськ знаходиться база 10-го батальйону, звідки розподіляють військових по 8-ми блокпостах. Як розповідають очевидці, робота там організована якісно, а підготовку території до бойових дій можна оцінити на «відмінно».
Перш за все, це — заслуга командира батальйону, який «рано прокидається, пізно лягає і повністю віддається своїй справі — так про товариша говорить В.Т.Бусленко. — Кожен має розуміти, що армія — це тяжкий труд, особливо, коли в країні ведуться бойові дії. Потрібно не лише вміти тримати в руках автомат, а й споруджувати укріплення. Хочу відзначити роботу полковника, який думає про те, як зберегти життя бійців. Він підтримує бойовий дух, а спілкуючись з військовими, стає помітним його авторитет».
Військові та добровольці усвідомлюють власну відповідальність. Вони заступають у наряд на добу і знають, що у цей час, від їхньої пильності, залежить безпека побратимів. Хоч і є тут невирішені питання, зокрема бійці потребують озброєння, але бойовий дух у 10-го батальйону такий, як має бути — високий. А поки вони на Сході, ми теж маємо засвідчити, що підтримуємо їх усіх — тих, хто виборює наше вільне майбутнє.
Людмила ПЕТРУК
Фото Іллі СІМЧУКА