День миру відзначили по-особливому

День миру відзначили по-особливому

Цьогорічний День миру, який у світі відзначили 21 вересня, набув в Україні особливого значення. Зокрема — у Новограді-Волинському, адже у нашому місті, відправляючи рідних і друзів на війну, вже дуже гостро відчули її ціну.
Ініціатором мирної акції 21 вересня став медичний коледж. На його заклик студенти та викладачі усіх навчальних закладів міста пройшли ходою центральними вулицями. Як розповіла заступник директора коледжу Ніна Мороз, студенти дуже завзято взялися за організацію акції, байдужих не залишилося. А на площі біля пам’ятника Лесі Українці відбулося зібрання, на якому студенти продемонстрували флешмоб, гасла із закликами до миру, декламували вірші про Україну та говорили про доброчинність.
До речі, у закладі про це не лише говорять, а й діють. Як відомо, тут досить активним є студентський волонтерський рух. Серед іншого, майбутні медики нині допомагають колегам у Житомирському військовому шпиталі.
У рамках відзначення Дня миру знакові акції відбулися й у школах міста. Як йдеться на офіційному сайті міста, одним із найактивніших учасників став колектив четвертої школи, який долучився до Всеукраїнської освітньої кампанії «Голуб миру».
Наймасовішим загальношкільним заходом у школі стала акція «Алея миру», під час якої 1001 дитина та 73 вчителі об’єдналися навколо символу миру — білого голуба. З метою підтримати ідею миру, кожен, хто завітав на шкільну алею, залишив там власноруч зробленого птаха.
Щоб підтримати дух захисників, школярі писали листи вдячності воїнам, які перебувають у зоні АТО, та героям, які лікуються у міській лікарні чи перебувають тут на реабілітації. Протягом тижня вісьмом землякам, пораненим під час АТО, вручено матеріальну допомогу за рахунок коштів, зібраних 1 вересня в школі. На пришкільній території учні 5-11 класів утворили флешмоб у формі голубів миру.
Таких же білих мирних голубів зробили й учні інших місцевих шкіл. У якій би школі вам не довелося побачити цих білих паперових птахів, скрізь на них було одне побажання — миру Україні.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Іллі СІМЧУКА