В області докладуть максимум зусиль, щоб перевести котельні на альтернативне паливо

Про це сказав голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський на нараді з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період, — інформує прес-служба держадміністрації.
«Потрібно докладати максимум зусиль для того, щоб перевести котельні на альтернативні види палива до початку опалювального сезону та застосувати енергозберігаючі технології», — звернувся губернатор до керівників районів.
Сергій Машковський повідомив, що вже створена інтерактивна база всього котельного господарства нашої області — енергетична дорожня карта Житомирщини. Всі райони, які ще недоопрацювали, повинні надати детальну інформацію по своїх об’єктах департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації для повного наповнення карти.
Підготовка до нового опалювального сезону у Новоград-Волинському районі триває згідно з графіком виконання робіт, — повідомляє сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА.
До роботи в осінньо-зимовий період фактично підготовлено 46 закладів освіти, заготовлено палива від запланованої потреби: вугілля — 37,1%, дров — 73,7%, брикетів — 100%.
Завершуються роботи з переведення з газового опалення на опалення твердопаливними котлами Таращанської та Красилівської загальноосвітніх шкіл, замінено твердопаливний котел у школі с.Киянка.
У 11 школах району відремонтовано 25 опалювальних печей. Проведено поточні ремонти приміщень всіх котелень, профілактичний огляд обладнання, огляд та ремонт опалювальних печей. Роботи з проведення повірки приладів обліку газу, манометрів, термометрів та димових і вентиляційних каналів — оплачені, — інформують у райдержадміністрації.
З огляду на цифри, які оприлюднено в офіційному повідомленні РДА, стан справ на початок опалювального сезону в районі виглядає доволі оптимістично. Комунальним закладом «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» для роботи в осінньо-зимовий період заготовлено: 97,7% — дров, 85,3% — вугілля, 100% — брикетів та фактично підготовлено 77 закладів.
Відділом культури райдержадміністрації надана інформація щодо фактичної готовності 110 будівель закладів культури та заготовлено: 48,5% — вугілля, 61,4% — дров.
Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новоград-Волинського району заготовлено: дров — 100%, вугілля — 82%. Підготовлене приміщення терцентру.
Підготував Олег БРЮХАНОВ